Digitale Fotografie

Foto & Media

Cursus Digitale Fotografie 

Iedereen fotografeert en moderne camera’s kunnen zo veel dat fotograferen geen kunst meer lijkt. Maar dat is het wel. Als je de camera van de automatische stand afhaalt en handmatig gaat bedienen, zul je merken dat jij de baas over de camera wordt in plaats van andersom. Wil jij meer over digitale fotografie leren? Meld je dan aan voor een van de cursussen Digitale Fotografie. Onze docent laat je tijdens deze reeks digitale fotografie workshops zien hoe je de eindeloze functies van jouw camera optimaal kunt inzetten. Dit alles tijdens een gezellige, leerzame én uitdagende cursus.

Digitale Fotografie Basis

In de Basiscursus Digitale Fotografie maak je kennis met de beginselen zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waardes. Je leert gebruik te maken van de witbalans en creatieve mogelijkheden van de flitser. Maar de techniek is slechts een middel. Fotografie is ook spelen met licht, vorm, structuur en compositie. Tijdens de basiscursus ga je hiermee aan de slag. Uiteindelijk weet je hoe je camera werkt, hoe je jouw camera kan inzetten en foto's kan maken. We dagen je uit zoveel mogelijk uit de cursus te halen.

De cursusavonden worden gevuld met een combinatie van theorie, praktijk en het bespreken van elkaars werk. Ook krijg je opdrachten om thuis aan de slag te gaan met jouw camera.

Benodigdheden: Spiegelreflex- of systeemcamera met de mogelijkheid om manueel in te stellen.

Bij deze cursus is een instructiereader inbegrepen. 

Let op!: Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Mail bij interesse naar kunsteducatie@denobelaer.nl

Digitale Fotografie Gevorderden

Ben je enthousiast geworden na de Basiscursus Digitale Fotografie en wil je meer leren? Dan is deze vervolgcursus iets voor jou. We gaan je technische kennis verbreden zodat jouw camera geen geheimen meer kent. Je ontdekt hoe techniek, inhoud en compositie met elkaar in verband staan en leert een verhaal vertellen met jouw foto’s. Ook ga je kennismaken met een bewerkingsprogramma, zodat je nog meer uit je foto’s kan halen en de bewerking kan inzetten om de zeggingskracht te verbeteren.

We vragen je een aantal dingen te beheersen voordat je aan deze cursus begint:

  • Handmatige bediening van de camera
  • Belichtingsdriehoek 
  • Opnameformaten (RAW / JPG) 
  • Belichtingmethodes

De avonden zijn een samenspel van fotograferen, theorie en foto’s bespreken. Thuis ga je aan de slag met leuke opdrachten die je fotografie naar een hoger plan brengen.

Benodigdheden: Spiegelreflex- of systeemcamera met de mogelijkheid om manueel in te stellen; laptop.

Let op!: Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden. Heb je interesse in deze cursus? Mail dan naar kunsteducatie@denobelaer.nl

Lesmogelijkheden

21 en ouder

Digitale Fotografie Basiscursus Volwassenen
22-03-2022 elke dinsdag van 19:30 tot 21:30
15 lessen € 250,00

Inschrijven