Digitale Fotografie

Foto & Media

Cursus Digitale Fotografie 

Iedereen fotografeert en moderne camera’s kunnen zo veel dat fotograferen geen kunst meer lijkt. Maar dat is het wel. Als je de camera van de automatische stand afhaalt en handmatig gaat bedienen, zul je merken dat jij de baas over de camera wordt in plaats van andersom. Maar fotografie is meer dan de camera. De camera is een gereedschap. Fotograferen is kijken en zien. In de basiscursus ligt de nadruk op het leren kennen van de camera en het ontwikkelen van je beeldgevoel. In de vervolgcursus is er ook aandacht voor het na bewerken van je beeld en ga steeds meer aandacht geven aan het creatief fotograferen, terwijl je in de projectcursus. De nadruk ligt op je eigen creatieve ontwikkeling. Wil jij meer over digitale fotografie leren? Meld je dan aan voor een van de cursussen Digitale Fotografie. Onder leiding van enthousiaste docenten, haal je tijdens een gezellige, leerzame én uitdagende cursus steeds meer uit je fotografie.

Lesmogelijkheden

Overige

Digitale Fotografie Basiscursus Volwassenen
09-09-2024 elke maandag van 18:30 tot 20:30
15 lessen € 288,00

Inschrijven

Digitale Fotografie Gevorderden Volwassenen
10-09-2024 elke dinsdag van 19:30 tot 21:30
15 lessen € 288,00

Inschrijven

Digitale Fotografie Basis

In de Basiscursus Digitale Fotografie maak je kennis met de beginselen zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waardes. Je leert gebruik te maken van de witbalans en creatieve mogelijkheden van de flitser. Maar de techniek is slechts een middel. Fotografie is ook spelen met licht, vorm, structuur en compositie. Tijdens de basiscursus ga je hiermee aan de slag. Uiteindelijk weet je hoe je camera werkt, hoe je jouw camera kan inzetten en foto's kan maken. We dagen je uit zoveel mogelijk uit de cursus te halen.

De cursusavonden worden gevuld met een combinatie van theorie, praktijk en het bespreken van elkaars werk. Ook krijg je opdrachten om thuis aan de slag te gaan met jouw camera.

Benodigdheden: Fotostatief, Spiegelreflex- of systeemcamera met de mogelijkheid om manueel in te stellen (een bridge-camera is minder geschikt).

Bij deze cursus is een instructiereader inbegrepen

Prijs excl. enkele foto afdrukken 

 

Digitale Fotografie Gevorderden

Ben je enthousiast geworden na de Basiscursus Digitale Fotografie en wil je meer leren? Dan is deze vervolgcursus iets voor jou. We gaan je technische kennis verbreden zodat jouw camera geen geheimen meer kent. Je ontdekt hoe techniek, inhoud en compositie met elkaar in verband staan en leert een verhaal vertellen met jouw foto’s. Ook ga je kennismaken met een bewerkingsprogramma, zodat je nog meer uit je foto’s kan halen en de bewerking kan inzetten om de zeggingskracht te verbeteren.

We vragen je een aantal dingen te beheersen voordat je aan deze cursus begint:

  • Handmatige bediening van de camera
  • Belichtingsdriehoek 
  • Opnameformaten (RAW / JPG) 
  • Belichting methodes

De avonden zijn een samenspel van fotograferen, theorie en foto’s bespreken. Thuis ga je aan de slag met leuke opdrachten die je fotografie naar een hoger plan brengen.

Benodigdheden: Fotostatief

Prijs excl. enkele foto afdrukken 

3784
3783

Kies een taal