2 juni 2023

Werkgroep exposities De Nobelaer gestart met feestelijke opening

In maart deed cultuurhuis De Nobelaer een oproep aan inwoners van Etten-Leur om zich aan te melden voor de werkgroep exposities. Na enthousiaste reacties van betrokken inwoners die met elkaar kleur willen geven aan exposities en tentoonstellingen bij De Nobelaer, is de werkgroep met negen leden in mei gestart. Op dinsdag 30 mei organiseerde de werkgroep haar eerste vernissage oftewel een feestelijke opening waarbij kunstenaar Henk Huijsmans en beeldende kunstcursisten Liesbeth Schoone en Eefje van de Poel aanwezig waren om meer te vertellen over hun werken.

Met trots vertelde Henk Huijsmans over zijn maakproces van Panorama Etten-Leur dat nog tot juli in De Nobelaer te bezichtigen is. Met als inspiratiebron Panorama Mesdag ging Huijsmans de uitdaging aan om een vertaling naar Etten-Leur te maken. Uiteindelijk werd de markt zijn onderwerp. In januari 2022 maakte hij een panoramafoto van de markt vanaf de Van Goghkerk tot en met De Butler. Na een half jaar, met de nodige onderbrekingen, perspectieffouten, herstelwerkzaamheden en nieuwe berekeningen, werd het werk voltooid. Panorama Etten-Leur is op maar liefst 10 meter lang papier uitgevoerd en nog tot juli te bezichtigen op de eerste verdieping van De Nobelaer samen met vier andere werken van Huijsmans.


Ook Liesbeth Schone en Eefje van de Poel, beide cursist bij De Nobelaer, vertelden met enthousiasme over hun handvormwerken van keramiek. Hun werk en dat van drie andere cursisten wordt geëxposeerd in de glazen sluis naast theaterzaal De Justus. De cursisten hebben zelf hun ontwerp gekozen, naar eigen creatie of geïnspireerd door andere werken. De technische benadering van het maakproces is vervolgens onder begeleiding van docent Monique Willemse uitgevoerd. De handvormwerken zijn tot eind augustus te bezichtigen.

4506
4507

Kies een taal