2 maart 2021

Unicum: voorleeswedstrijd basisonderwijs Etten-Leur via livestream

Zaterdag 27 februari vertegenwoordigden twaalf basisschoolleerlingen uit Etten-Leur hun school tijdens de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De wedstrijd vond plaats in de Kleine Zaal van cultuurcentrum De Nobelaer en was, vanwege de huidige coronamaatregelen, voor publiek te volgen via een livestream op het platform Zoom. Het thuispubliek was op groot scherm zichtbaar voor de leerlingen, zodat zij toch het voorleesgevoel konden ervaren. Fileine van Dijke van basisschool de Toverlaars is de winnares, zij vertegenwoordigt Etten-Leur tijdens de (provinciale) halve finale op zaterdag 27 maart.

Voordat elke leerling voorlas kreeg diegene een persoonlijke (digitale) aanmoediging van een familielid of leerkracht. Spandoeken gemaakt door klasgenoten en veel lieve woorden zorgden zo op afstand toch voor een toitoitoi.

Unicum: voorleeswedstrijd basisonderwijs Etten-Leur via livestream

Jury en presentatie

De jury bestond uit Hilda Vliegenthart (directeur / bestuurder De Nobelaer) en Pieter van Dijck (creatieve duizendpoot, o.a. gezicht van de livestreams Voorlezen met muziek van De Nobelaer). De presentatie was in handen van leesconsulent Annemieke van Beek.
Hilda Vliegenthart: “We hebben een manier gevonden om de voorleeswedstrijd in Etten-Leur tóch door te laten gaan, met zoompubliek en een livestream. De winnares, Fileine van Dijke is wat de jury betreft een belofte: ze leest mooi, ingetogen en duidelijk. Ook de runner-up Morris van der Linden had volgens de jury een mooie, stevige presentatie. Het was een voorleesfeestje pur sang”.

Voorleesambassadeurs

Winnares Fileine van Dijke van basisschool de Toverlaars maakt haar opwachting tijdens de (provinciale) halve finale op zaterdag 27 maart, maar ook Morris van der Linden van basisschool de Pontus maakte indruk. Samen zijn ze aankomend jaar de voorleesambassadeurs van De Nobelaer. Dit betekent dat ze een paar keer per jaar hun opwachting maken tijdens evenementen zoals de Previewavond.

Foto v.l.n.r. Morris van der Linden, Hilda Vliegenthart en Fileine van Dijke

Kies een taal