19 juli 2021

Samenwerkingsproject Zomerlezen voor basisschoolleerlingen Etten-Leur

Lionsclub Etten-Leur, Uitgeverij Schoolsupport, scholenorganisaties, Prego en De Nobelaer slaan de handen ineen voor een zomer vol leesplezier! Alle leerlingen van de groepen 3 en 4 van de basisscholen in Etten-Leur ontvangen een Zomerlezentasje. De tasjes bestaan uit een samenleesboekje, een Donald Duck Junior, een doe-blad voor én door de leerlingen en een stempelkaart. Met deze laatste kunnen de leerlingen na 2 bibliotheekbezoeken in de zomer een ijsje halen bij ijssalon Prego.

Deze actie was niet mogelijk geweest zonder de vrijgevigheid en inzet van Lionsclub Etten-Leur en medewerking van Uitgeverij Schoolsupport en ijssalon Prego. Daarnaast hebben de leerlingen zelf een groot aandeel gehad in deze actie in de vorm van het doe-blad. Deze is namelijk gemaakt voor en door de leerlingen en staat vol boekentips, puzzels en een striptekening.

Zomerlezenavonden in De Nobelaer Bibliotheek
Naast de Zomerlezentasjes opende De Nobelaer Bibliotheek haar deuren extra van maandag 12 t/m donderdag 15 juli voor alle basisschoolleerlingen. Zij zijn uitgenodigd via school om tijdens deze avonden 8 boeken te kiezen die ze gedurende de gehele zomerperiode mogen lenen.

Voor alle leerlingen van de basisscholen geldt dus: Kom langs bij De Nobelaer Bibliotheek en ga deze zomer op reis in een boek!

Ga voor de openingstijden van de bibliotheek gedurende de zomerperiode naar www.denobelaer.nl/contact

2343

Kies een taal