2577
22 november 2021

Q&A met onze voorleesambassadeur!

Fileine is 11 jaar en heeft de voorleeswedstrijd van Etten-Leur gewonnen door een stukje voor te lezen uit het boek Gozert. Daarmee is zij uitgeroepen tot voorleesambassadeur van 2021!

Kan je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Fileine, ik ben 11 jaar en ik heb de voorleeswedstrijd van Etten-Leur gewonnen door een stukje voor te lezen uit het boek Gozert. Daarom ben ik voorleesambassadeur. 

Hoe vind je het om voorleesambassadeur te zijn?
Ik vind het heel leuk om voorleesambassadeur te zijn. Ik vind het leuk om ervoor te zorgen dat anderen meer gaan lezen. Ik weet hoe belangrijk dit is omdat ik zelf dyslexie heb en veel lezen mij hierbij heeft geholpen. 

Wat vind je zo leuk aan lezen?
Als ik lees, zit ik helemaal in het boek en dan voelt het alsof ik het meemaak, alsof ik echt ben op de plek waar ik over lees. 

Kan je je taak omschrijven?
Als voorleesambassadeur mag ik bij De Nobelaer regelmatig voorlezen en ook heb ik een rol gespeeld in een filmpje voor de Kinderboekenweek. Ik word ingezet bij dingen die met boeken en lezen te maken hebben om andere kinderen ook meer te laten lezen. 
 

Hoe belangrijk is het voor jou dat andere kinderen ook meer zouden moeten lezen?
Ik vind het eigenlijk vooral belangrijk dat kinderen lezen leuk gaan vinden en ik zou het fijn voor ze vinden als ook zij door te lezen in een fantasiewereld kunnen leven wanneer ze een mooi boek lezen. 

Wat hoop je te bereiken met jouw taak als voorleesambassadeur?
Dat er meer kinderen lezen leuk gaan vinden en dat kinderen met dyslexie toch leuke, makkelijke boeken willen gaan lezen. 

Wat is je favoriete boek?
Mijn favoriete boek is Gozert, omdat ik daarmee de voorleeswedstrijd gewonnen heb. Het is een mooi boek over Ties en zijn overleden broer Gozert die elkaar toch kunnen zien en spreken en veel avonturen beleven. De opvolger van dit boek, Luna, vind ik ook heel erg mooi. Dit boek gaat over de vriendin van Ties die Gozert ook kan horen maar niet zien. 

Is er nog iets wat je wil zeggen tegen de lezers?
Neem de tijd om te lezen, zodat je lekker kan wegduiken in een andere wereld! Veel leesplezier. 

Foto: Marcel Otterspeer

Kies een taal