19 maart 2021

Nieuwbouw Cultuurhuis De Nobelaer bereikt hoogste punt

19-03-2021 In tijden zonder corona zou het deze week feest zijn op de bouwplaats van het nieuwbouwproject voor cultuurhuis De Nobelaer in Etten-Leur. De nieuwbouw heeft namelijk het hoogste punt bereikt! Met het bereiken van het dak van de theaterzaal op ca 14,5 meter werd deze mijlpaal een feit. De contouren van het pand dat verrijst aan de Parklaan zijn inmiddels goed zichtbaar. Gemeente Etten-Leur, Bouwbedrijf Vrolijk b.v. en De Nobelaer kijken samen uit naar de komende maanden waarin de bouw en afbouw verder gaat. Naar verwachting opent het cultuurhuis begin 2022 haar deuren voor het grote publiek. Een modern, energiezuinig en laagdrempelig cultuurhuis waar Etten-Leur trots op kan zijn.


Naar dit punt is lang toegewerkt
Wethouder Ger de Weert: ”Naar dit punt is lang toegewerkt. En hoe mooi is het dat we elkaar nu kunnen feliciteren met het bereiken van het hoogste punt. Ik wil iedereen die hier aan meegewerkt heeft danken voor hun bijdrage. De politieke steun van de gemeenteraad is daarbij doorslaggevend geweest. Ik hoop dat we begin volgend jaar volop gebruik kunnen maken van alles dat dit prachtige cultuurcentrum te bieden heeft.”
We willen met alles wat we bouwen mensen blij maken


Directeur Karel Vrolijk van Vrolijk: “Wij zijn ontzettend trots dat we zo’n uniek en publiek cultuurcentrum mogen bouwen. Het bereiken van een hoogste punt betekent dat we dichterbij het prachtige eindresultaat komen: een uniek cultuurcentrum met theater, bibliotheek en kunsteducatie. Met dit soort projecten kunnen we bijdragen aan maatschappelijke belangen. Dat is mooi om te realiseren, uiteindelijk willen we met alles wat we bouwen mensen blij maken en daar werken we hier met een groot team heel hard aan.”


Lichtpuntje dat krachtig straalt
Directeur/bestuurder De Nobelaer Hilda Vliegenthart: “Het voelt best dubbel; dat we het hoogste punt bereiken tijdens een piek in de coronacrisis. We voelen mee met ondernemers en inwoners van Etten-Leur die het zwaar hebben. Tegelijkertijd zijn we blij dat De Nobelaer in deze donkere coronatijd lichtpuntjes kan blijven bieden voor de inwoners van Etten-Leur. Het bereiken van het hoogste punt voor onze nieuwbouw is een lichtpuntje dat krachtig straalt en ferm op de toekomst is gericht”

Foto: Harry Rappagne

2149

Kies een taal