3 maart 2022

Media Ukkie Dagen 2022

De jaarlijkse Media Ukkie Dagen vragen aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Jonge kinderen swipen naar filmpjes op internet, spelen op de tablet, kijken naar kindertelevisie en lezen boekjes. Ouders en opvoeders willen hun kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je (als ouders) misschien op het eerste oog ziet. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2022 (28 maart t/m 1 april) is daarom: Swipe, stap, sprong.

Omdat wij als De Nobelaer gedurende deze periode aan het verhuizen zijn, wijzen we onze bezoekers graag op het landelijke webinar en andere tips!

Landelijk Webinar
Tijdens de Media Ukkie Dagen kunnen ouders het landelijke webinar ‘Swipe, stap, sprong’ bijwonen. Op maandag 28 maart van 20:00 – 21:00 uur neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl ouders mee in het media-aanbod voor jonge kinderen.
Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten? Welke media passen in een gezond mediamenu en hoe zorg je voor de nodige balans? Het webinar geeft ouders praktische tips.

Mediadiamant
De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Je vindt er algemene informatie over de MediaDiamant en hoe deze te gebruiken per leeftijdscategorie. Bekijk de pagina.

Kies een taal