2749
13 december 2021

Inrichting openbare ruimte

De afgelopen maanden heeft het nieuwe gebouw aan de Parklaan steeds meer vorm gekregen. Eind september is de gemeente Etten-Leur gestart met de werkzaamheden voor de inrichting van het terrein rondom ons nieuwe cultuurhuis. Maar hoe komt dit er nu uit te zien? Daar kan Ton Monden, projectleider civiele techniek, ons van alles vertellen.

"Ik ben Ton Monden, bijna 41 jaar werkzaam voor de gemeente Etten-Leur. Ik wandel graag, ik loop bij atletiekvereniging Achilles en ben ook bestuurslid facilitaire zaken van de stichting Marathon Brabant. In de rol van projectleider ben ik betrokken bij de ontwikkeling van het oude zwembad-terrein, waar inmiddels zwembad De Banakker volop in gebruik is en De Nobelaer zijn definitieve vorm krijgt.

De openbare ruimte rondom De Nobelaer is te verdelen in 3 gedeeltes. Het eerst deel tussen het zwembad en De Nobelaer heeft een parkeerfunctie. Op dit parkeergedeelte vinden in de toekomst ook kleine evenementen of markten plaats. Het tweede deel (aan de zuidkant) van het terrein heeft naast een parkeerfunctie, ook een waterberging. En er is een groene afscherming naar de omliggende woningen.

Het derde gedeelte (de westzijde van De Nobelaer) krijgt een terras en een parkachtige inrichting met een gazon en vaste planten. Dit parkje kan ook bij activiteiten van De Nobelaer betrokken worden. Verspreid over dit gazon planten we een aantal bomen. Door het verplaatsen van de rechtsaf-strook naar de rotonde is er aan de noordzijde van De Nobelaer ruimte ontstaan voor een plein. De toegang en de tuin worden voorzien van fleurige vaste planten.

Op het parkeerterrein rondom De Nobelaer komen zo'n 320 parkeerplaatsen. Aan de noordzijde komt bij de hoofdingang een ruime fietsenstalling met plek voor ongeveer 110 fietsen. Aan de zuidzijde kunnen bij de achteruitgang ook nog eens 20 fietsen geplaatst worden."

2754

Kies een taal