23 maart 2022

In gesprek met Dyon Hagenaars - DC Models

Sinds 29 jaar komt DC Models al over de vloer bij De Nobelaer. De allereerste show was tijdens de Amilto. Destijds werd de cursus nog in Bergen op Zoom gegeven, maar nadat Dyon een pand vond in Etten-Leur is het bedrijf verhuisd en werd De Nobelaer de nieuwe cursuslocatie.

Eigen zaalnamen
 “Destijds zijn we gestart in, zoals wij dat noemden, ‘de typezaal’. In de afgelopen 29 jaar hebben we alle zalen wel gebruikt en zijn de zaalnamen regelmatig veranderd maar wij bleven onze eigen namen gebruiken zoals ‘de openhaardzaal’ en ‘de kleine theaterzaal’. Wist je overigens dat meer dan 300 modellen zijn gefotografeerd in de oude Nobelaer? We hebben het gebouw van binnen tot buiten gebruikt, zelfs het dak!”

In gesprek met Dyon Hagenaars - DC Models

Leukste herinnering
“Persoonlijk vind ik dat we bij De Nobelaer altijd welkom zijn, we mogen onszelf zijn. Er wordt altijd met ons meegedacht, geen idee is te gek en dat geeft ons vrijheid. Zakelijk gezien vonden we de oude Nobelaer een vierkant, log gebouw maar door creatief te denken konden we op het Evenementenplein toch altijd iets moois creeren. Daarover verbaas ik me eigenlijk nog steeds dat je in zo’n pand als de oude Nobelaer je je creativiteit kwijt kon.”

Welk evenement springt er voor jou met kop en schouders boven uit?
 “Bruidsshows kwamen altijd mooi tot hun recht op het Evenementenplein. Qua verlichting, visuals, show en de samenwerking met alle partners. En vrij recent, in 2019, had De Nobelaer voor carnaval het thema circus. Vlak daarvoor organiseerden wij een show geheel in dat thema waarbij we gebruikmaakten van de reeds aanwezige carnavalsdecoratie.”

Wat vind je van de nieuwe locatie?
 “Tijdens de bouw heb ik het pand gestalte zien krijgen. Iedere keer als ik er langskwam, was ik weer benieuwd wat het zou gaan worden. Ik vond het gebouw zo groot ogen, totdat ik onlangs een rondleiding heb gehad. Hiervan was ik echt onder de indruk. De verhuizing maakt bij ons ook het een en ander los, we zijn bezig met een 2.0 invulling van DC Models. We hebben er zin in!”

Wat staat voor DC Models als eerste gepland in cultuurhuis De Nobelaer?
 “Medio april starten we met ons nieuwe concept. Binnen 10 weken leren cursisten de belangrijkste basistechnieken op het gebied van catwalk, fotografie en presentative. Ook het thema hospitality staat tijdens deze cursus centraal.”

Kies een taal