2200
11 mei 2021

Hoe gaat het nu met... SBVO?

In deze rubriek vragen we enkele van onze vaste huurders hoe het met hen gaat. Deze keer praten we bij met Marianka van Lith, bestuurslid van Sociëteit Beeldende Vorming Ouderen. Sinds 2011 huurt zij samen met vrijwilligers Ad en Riet een creatieve ruimte bij De Nobelaer. Ad en Riet zijn ervaren keramisten en het grootste gedeelte van de deelnemers houdt zich dan ook bezig met deze vorm van beeldend. Keramiek is gebakken klei en erg veelzijdig. Naast de praktische voorwerpen zoals borden en kopjes, is het ook geschikt om beelden te creëeren waar je je creativiteit helemaal in kwijt kan.

Het gedeelte dat zich niet bezighoudt met keramiek, doet aan beeldhouwen. De deelnemers stimuleren elkaar én leren van elkaar. Voor hun projecten werken ze met verschillende steensoorten zoals speksteen, albast en serpentijn. Op deze manier blijven de opdrachten uitdagend en kunnen de deelnemers telkens een nieuw onderdeel van beeldhouwen onder de knie krijgen.

Marianka: "Momenteel bestaat de gezellige groep uit 24 deelnemers, waarvan acht personen zich bezighouden met beeldhouwen en het overige gedeelte met keramiek. Vanwege de coronamaatregelen waren we noodgedwongen om de groep in tweeën te splitsen, maar dat mocht de pret niet drukken. De deelnemers zijn zelfs zo gemotiveerd, dat ze tijdens de sluiting van De Nobelaer thuis aan hun werkstukken werken. Dat is niet altijd gemakkelijk zonder de professionele leiding van Ad en Riet, maar het belangrijkste is dat de deelnemers lekker met hun handig bezig zijn én blijven. 

Wij missen de gezelligheid en het creatief bezig zijn samen als groep. We hopen dat we onze ochtenden het volgende seizoen weer kunnen hervatten. En dan het liefst weer als één groep!"

Kies een taal