2196
4 mei 2021

Hoe gaat het nu met... Het Seniorenhart?

In deze rubriek vragen we enkele van onze vaste huurders hoe het met hen gaat. Deze keer praten we met Els de Lange, oprichtster van het Seniorenhart. Els is na een lange loopbaan bij de Rabobank en daarna bij de gemeente 'in het diepe gesprongen' en haar hart gaan volgen: ze zet zich in voor het welzijn van senioren en hiervoor heeft ze het Seniorenhart opgericht.

Sinds 2017 is het Seniorenhart iedere vrijdagochtend 'thuis' in het theatercafé van De Nobelaer. Nadat er in de bibliotheek een kopje koffie was gedronken en ieder was bijgekletst, stond iedere week een andere activiteit op het programma. Denk dan bijvoorbeeld aan een quiz, bewegen, muziek, theater, creatief en ga zo maar door.

Els: "Wat was het jammer dat we, door het coronavirus, de bijeenkomsten moeten staken. Het aantal bezoekers was juist erg gegroeid. Even was er een herstart, waarbij het fijn was dat ik de evenementenhal mocht gebruiken zodat we goed afstand konden houden. Maar helaas was dit maar van korte duur.

Het coronavirus heeft een grote impact. De afgelopen periode heb ik regelmatig telefonisch contact met de senioren en kletsen we bij de voordeur. Ook wandelen mag gelukkig. Daarnaast geef ik een ritmische workout aan ‘stoere vrouwen 50+’. Op leuke muziek uit onze tijd combineren we oefeningen met dans. In de nabije toekomst, zodra het kan, start ik ook een theatergroep op voor senioren. Theater maken én spelen is een grote hobby van mij. Het was dan ook erg leuk dat Nieuwe Nobelaer het Seniorenhart uitnodigde om op te treden tijdens het Brabants Lach- en Liedfestival.
En afgelopen Carnaval mocht ik als typetje een optreden verzorgen via een online live-uitzending vanuit De Nobelaer. 

Het Seniorenhart voelt zich écht thuis in De Nobelaer en ik hoop, ook namens de senioren, dat we de fijne samenwerking weer snel kunnen hervatten."

Kies een taal