13 april 2021

Oud-wethouder Jan van Hal onthult eerste steen nieuwbouw cultuurcentrum De Nobelaer

13-04-2021 Met veel trots heeft de oud-wethouder van Cultuur Jan van Hal de eerste steen van cultuurcentrum De Nobelaer onthuld. In klein comité, buiten en in een sobere 1,5 meter opzet, spraken Miranda de Vries (burgemeester Etten-Leur) en Hilda Vliegenthart (directeur van De Nobelaer) Jan van Hal dankbaar toe. Ook verzorgde Jeroen Kant (gitaardocent bij De Nobelaer) een muzikaal solo-optreden ter ere van deze bijzondere gelegenheid.

Een hart voor cultuur
Jarenlang zette Jan van Hal zich met ziel en zaligheid in voor de verdere ontwikkeling van het cultuurcentrum De Nobelaer. Niet alleen als portefeuillehouder cultuur, maar bovenal als groot cultuurliefhebber. Zijn inzet en betrokkenheid hadden als doel Etten-Leur te voorzien van een cultuurcentrum op Etten-Leurse maat en schaal waarin podiumkunsten, bibliotheek en kunsteducatie samen een plek konden vinden en elkaar konden versterken.

De nieuwbouw is in volle gang
De buitenzijde wordt een toonaangevend herkenningspunt en vormt een aantrekkelijke verbinding met het Winkelhart van Etten-Leur. Maar nog belangrijker is de binnenkant, de functionaliteit en het praktisch gebruik hiervan. Het cultuurcentrum waarin de belangrijkste cultuurdisciplines die Etten-Leur rijk is te vinden zijn, opent naar verwachting begin 2022 haar deuren voor het grote publiek. Een modern, energiezuinig en laagdrempelig cultuurcentrum waar Etten-Leur trots op kan zijn.

Oud-wethouder Jan van Hal onthult eerste steen nieuwbouw cultuurcentrum De Nobelaer

Culturele omlijsting onthulling eerste steen 13-04-2021

Kies een taal