17 juni 2024

Deelnemers talententraject De Nieuwe Vincent 2024 bekend 

Tot 7 mei 2024 konden jongeren van 10 tot 14 jaar hun allerbeste tekeningen opsturen om mee te dingen naar een plek bij talententraject De Nieuwe Vincent. Na vele inzendingen zijn 15 deelnemers geselecteerd door de vakjury. De opening en eerste les vinden plaats in de Van Gogh Kerk Etten-Leur. 

"Wat ontzettend veel talent, enthousiasme en creativiteit in de regio. Het was echt ontzettend lastig om uit alle inzendingen maar 15 deelnemers te kiezen! Prachtig om te zien hoe eigen stijlen al te herkennen zijn en er met veel plezier wordt getekend en geschilderd. We kijken uit naar een mooie start van De Nieuwe Vincent Etten-Leur en we hopen dat we alle deelnemers zullen genieten van deze creatieve reis.", aldus de vakjury.

Deelnemers talententraject De Nieuwe Vincent 2024 bekend 
17 juni 2024

De geselecteerde deelnemers zijn: Milou, Sam, Fiona, Kayleigh, Lotte, Vera, Daphne, Puck, Jill, Mara, Lise, Tahnee, Lyve, Lilith en Soraya. Zij volgen een half jaar lang een afwisselend en inspirerend programma met tekenlessen, masterclasses en excursies. Daarmee kunnen ze hun talent verder ontwikkelen, een eigen signatuur ontdekken en bouwen aan een portfolio. Ze worden begeleid door docenten en autonoom kunstenaars. In december is er een eindexpositie van een selectie van het werk. De tekenaar die dan het meeste opvalt qua originaliteit, kwaliteit en groei mag zich De Nieuwe Vincent 2024 noemen. 

Van Gogh als inspiratiebron
Grote inspiratiebron voor het talententraject is Vincent van Gogh, die als 13-jarige jongen tekenlessen volgde in Tilburg; de plek waar Vincents Tekenlokaal is gevestigd, initiatiefnemer van dit project. Deze organisatie zag dat er voor sport, dans en muziek tal van mogelijkheden waren op het gebied van talentontwikkeling; voor tekenen was dat nog niet zo. Inmiddels is het talententraject uitgerold in Tilburg, Zundert, Nuenen en Etten-Leur. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Noord-Brabant die het belang inzag van deze manier van talentontwikkeling.

Kies een taal