29 september 2021

De Nobelaer en GGD West-Brabant vragen aandacht voor gezonde hersenen

Van 4 t/m 8 oktober 2021 is er in de bibliotheek van De Nobelaer aandacht voor de regionale preventiecampagne van de GGD West-Brabant ‘We zijn zelf het medicijn’. Met deze campagne wordt er aandacht gevraagd voor het voorkomen van dementie. 

Dementie is nog niet te genezen. Proberen dementie te voorkomen is de beste optie die er is. Natuurlijk zijn er factoren zoals erfelijkheid waar men geen invloed op heeft, maar op een aantal factoren wel. Door gezonder te leven, verklein je de kans op dementie en vertraag je het verloop van de ziekte. 3 leefstijladviezen staan centraal in de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’, namelijk eet gezond, beweeg regelmatig en blijf nieuwsgierig.

In de periode van 4 t/m 8 oktober draagt De Nobelaer de campagne uit met twee activiteiten en door een thematafel in te richten. Hiermee vraagt het cultuurcentrum samen met GGD West-Brabant aandacht voor een betere hersengezondheid.
Op donderdag 7 oktober staat het Appcafé in het teken van gezondheidsapps zoals de Ommetje-app van de Hersenstichting en de Peak-app, een app voor hersentraining. Vrijdag 8 oktober wordt de Ommetje-app in gebruik genomen en gaat Marian Roest samen met belangstellende aan de wandel van 13:30 – 14:30 uur.

Help ook mee
De GGD West-Brabant is samen met regionale dementienetwerken initiatiefnemer van de campagne. Help jij ons ook mee door de campagne uit te dragen? Op de website www.wezijnzelfhetmedicijn.nl/westbrabant vind je gratis posters en andere materialen, of mail naar n.pleging@ggdwestbrabant.nl voor meer informatie.

Kies een taal