1225
16 september 2021

Update covid-19 maatregelen per 25 september 2021

Tijdens de persconferentie op 14 september jl. zijn verdere versoepelingen m.i.v. 25 september bevestigd. Wij vragen je aandacht voor de volgende richtlijnen en maatregelen die De Nobelaer hanteert vanaf 25 september.

De Nobelaer is geopend volgens de reguliere openingstijden.

Openingstijden Bibliotheek
Maandag t/m donderdag 09:00 - 20:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
Zaterdag 09:30 - 13:30 uur

Openingstijden Informatiebalie Bibliotheek
Maandag t/m donderdag 10:00 - 20:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18 :00 uur
Zaterdag 09:30 - 13:30 uur

Openingstijden Speelotheek
Maandag 19:00 - 20:00 uur
Woensdag 14:00 - 16:00 uur
Zaterdag 10:30 - 12:00 uur

Theater
Wij kijken er naar uit om je weer te mogen ontvangen in onze theaterzalen. Wij volgen de richtlijnen van de overheid op het gebied van theaterbezoek. Dit betekent dat je voor het bijwonen van alle voorstellingen vanaf 25 september een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen inclusief een geldig identiteitsbewijs. Bij de voorstellingen wordt de 1,5 meter afstand in de zaal losgelaten. We kunnen niet garanderen dat er 1,5 meter afstand is tussen jou en andere bezoekers tijdens de voorstelling. Een mondkapje is niet verplicht maar je bent uiteraard vrij om dit wel te dragen tijdens je bezoek.

Coronatoegangsbewijs
Bij binnenkomst scannen wij jouw Coronatoegangsbewijs. Dit kan een vaccinatiebewijs zijn, of een negatieve testuitslag (testbewijs), of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Via de CoronaCheck app kun je dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig om een voorstelling te kunnen bezoeken. Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden.Je kunt op 3 verschillende manieren een coronatoegangsbewijs verkrijgen:

Vaccinatiebewijs
Ben je volledig gevaccineerd? Met de CoronaCheck-app kun je van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is jouw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD. Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van je vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

Testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Herstelbewijs
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

De QR-code is je coronatoegangsbewijs. Deze kun je laten scannen bij de ingang van het theater. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?
Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heb je nog vragen omtrent je coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl Hier vind je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Jouw bezoek aan De Nobelaer