1225
18 januari 2022

Update covid-19 maatregelen per 14 januari 2022

Tijdens de persconferentie op 14 januari jl. zijn enkele versoepelingen aangekondigd. Dit heeft ook gevolgen voor De Nobelaer. Wij vragen je aandacht voor de volgende richtlijnen en maatregelen die De Nobelaer hanteert tot 25 januari 2022.

Alle lessen en cursussen bij De Nobelaer gaan weer fysiek van start evenals activiteiten in de bibliotheek zoals de taaloefengroepen. De Nobelaer Bibliotheek is geopend volgens de reguliere openingstijden.

De hoofdingang van De Nobelaer wordt alleen gebruikt voor de toegang tot de lessen, cursussen en zakelijke afspraken. Iedereen van 18 jaar of ouder wordt gevraagd zijn / haar QR-code (coronatoegangsbewijs) te laten scannen. In het gebouw is het dragen van een mondkapje verplicht evenals het houden van 1,5 meter afstand.

De zij-ingang van de bibliotheek wordt gebruikt als ingang voor alleen de bibliotheek & speelotheek. De schuifdeur van de bibliotheek naar de ingang Kunsteducatie is gesloten evenals ingang Noord en ingang Van Goghplein. 

Bibliotheek
Het dragen van een mondkapje voor iedereen van 13 jaar en ouder is verplicht in onze bibliotheek. Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig om de bibliotheek te bezoeken. Uiteraard vragen we je wel om je aan de basisregels te houden van de Rijksoverheid en het RIVM en de aanwijzingen te volgen van ons personeel. Onderstaande aangepaste openingstijden zijn van toepassing.

Openingstijden Bibliotheek
Maandag t/m donderdag 09:00 - 20:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
Zaterdag 09:30 - 13:30 uur

Openingstijden Informatiebalie Bibliotheek
Maandag t/m donderdag 10:00 - 20:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18 :00 uur
Zaterdag 09:30 - 13:30 uur

Openingstijden speelotheek
Maandag19:00 - 20:00 uur
Woensdag 14:00 - 16 :00 uur
Zaterdag 10:30 - 12:00 uur

Cursussen en Lessen
Alle lessen en cursussen starten weer volgens het reguliere rooster. Leerlingen en cursisten zijn hierover reeds geïnformeerd.

Theater en Evenementen
Op 21 november heeft de laatste voorstelling in de Grote Zaal plaatsgevonden. Wij verwelkomen onze theaterbezoekers vanaf het voorjaar 2022 graag in onze nieuwe locatie aan de Parklaan 2 in Etten-Leur.

Coronatoegangsbewijs
Bij binnenkomst via de hoofdingang scannen wij jouw coronatoegangsbewijs. Dit kan een vaccinatiebewijs zijn, of een negatieve testuitslag (testbewijs), of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Via de CoronaCheck app kun je dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden. Je kunt op 3 verschillende manieren een coronatoegangsbewijs verkrijgen:

1. Vaccinatiebewijs
Ben je volledig gevaccineerd? Met de CoronaCheck-app kun je van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is jouw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD. Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van je vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

2. Testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

3. Herstelbewijs
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

De QR-code is je coronatoegangsbewijs. Deze wordt gescand bij de hoofdingang. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?
Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heb je nog vragen omtrent je coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl Hier vind je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Kies een taal