5932
14 april 2024

30-jarige band De Kinkels ontvangt de Justus de Nobelaer-prijs

Etten-Leur, 14 april 2024 - Gisteravond vierde Etten-Leurse trots, De Kinkels, het 30-jarig bestand van de band. In de grote zaal van De Nobelaer kwamen ruim 500 muziekliefhebbers samen om het 30-jarig bestaan van de band te vieren, een avond doordrenkt met nostalgie, energie en vooral veel muzikaliteit. Voor aanvang van het jubileumconcert werd de band door De Nobelaer Poppodium in het zonnetje gezet. Uit handen van Mart Dirckx (voorzitter Raad van Toezicht De Nobelaer) en John van Rijsbergen (Poppodium) ontvingen De Kinkels de Justus de Nobelaer-prijs als erkenning voor hun bijdrage aan het lokale cultuurerfgoed.

Voor aanvang van het concert werd de band verrast met de uitreiking van de Justus de Nobelaer-prijs. Deze prijs wordt sinds de jaren tachtig uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor het culturele leven van Etten-Leur. Het juryrapport prees de band voor hun vastberadenheid, vakmanschap en diepgewortelde band met het publiek. De Kinkels zijn lokaal geliefd en hebben een positieve invloed gehad op het culturele leven van Etten-Leur. Het 30-jarig jubileum is een mijlpaal die gevierd moet worden en het toekennen van de Justus de Nobelaer-prijs is een passende erkenning voor hun bijdrage aan het lokale cultuurerfgoed.

Tjeerd Mijzen, Kinkel van het eerste uur, uitte namens de band hun dankbaarheid voor de eer: "Dit hadden we dertig jaar geleden niet kunnen bedenken. We voelen ons vereerd om deze prijs te mogen ontvangen." Mijzen benadrukte ook de waarde van de samenwerking met Poppodium en De Nobelaer, waarbij ze samen het gemeenschappelijk belang dienen en zo het culturele leven van de stad verrijken.

Kies een taal