Jeugdfonds Cultuur

Niet voldoende geld om muziek te maken, te dansen, schilderen of toneel te spelen?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt. Want cultuur is tenslotte voor iedereen!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdsportfonds / Jeugdcultuufonds) betaalt o.a. het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar weinig geld is om een creatieve cursus te volgen. Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar uit de gemeente Etten-Leur het lesgeld en eventueel de spullen zoals dansschoenen of de huur van een instrument. Per kind is er een bedrag van maximaal € 450,- per jaar beschikbaar. 

Zo kan jouw kind meedoen! 
Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan jouw kind vaak al binnen drie weken op les. Het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar jouw kind op les gaat. 

Hoe werkt het?
Stap 1:
Vraag aan de juf of meester op school, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor je kan doen. Zie onderstaand overzicht voor de huidige intermediairs in Etten-Leur of neem contact op met Willeke Rosdorff, relatiebeheerder Jeugdfonds Cultuur Etten-Leur, via w.rosdorff@denobelaer.nl. Zij kan je in contact brengen met een voor jou passende intermediair.

Stap 2:
De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.

Stap 3:
De intermediair hoort meestal binnen een week of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat aan je weten.

Stap 4:
Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je jouw kind aanmelden bij de club, dans- of muziekschool of andere organisatie waar jouw kind op les wil. Het fonds betaalt het lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Ga voor meer informatie naar jeugdfondssportencultuur.nl

Waar kan jouw kind op les?

In Etten-Leur kan jouw kind op les bij:

Ook een andere aanbieder is mogelijk. Deze dient wel eerst goedgekeurd te worden bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur zodat het lesgeld rechtstreeks naar hen overgemaakt kan worden. De intermediair zal dit in samenwerking met de relatiebeheerder voor je regelen. 

Intermediairs

Klik op de namen om een mail te sturen.

Willeke Rosdorff (relatiebeheerder)
 Surplus Welzijn
 Leman Citak (Surplus Welzijn)
 Canan de Jongh-Ozturk (Impegno West-Brabant)
 Leergeld Noord-West Brabant
 Donna Brouwer (Amarant)
 Marie-José Jaspers (Stichting Leerzaam)
 Willeke Rosdorff (De Nobelaer)
 Claudia Verlind (Danspas)

Jeugdfonds Cultuur Etten-Leur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jeugdfonds Cultuur Etten-Leur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kies een taal