3884

Week van de Opvoeding

Iedere ouder en/of verzorger doet zijn uiterste best om zijn kind zo goed mogelijk op te voeden. Opvoeden is leuk, maar soms is het ook hard werken. En je bent niet de enige die dat ervaart. Daarom is er tijdens de Week van de Opvoeding extra aandacht voor de rol van het ouderschap en (mede-)opvoeden van kinderen. Want ouders en professionals hoeven er uiteraard niet alleen voor te staan! Jaarlijks organiseert het Nederlands Jeugdinstituut begin oktober de Week van de Opvoeding. In de Week van de Opvoeding draait alles om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Zij kunnen bij elkaar terecht met al hun vragen en zorgen. De kracht van de Week van de Opvoeding is het lokale karakter. Door de inzet en samenwerking van vele gemeenten, verenigingen, organisaties, lokale actoren die gezins- en opvoedingsondersteuning aanbieden en natuurlijk ook de grote diversiteit aan gezinnen die enthousiast deelnemen aan de activiteiten, bruist de Week van de Opvoeding elk jaar weer van leven.

Thema Week van de Opvoeding

Het thema van de Week van de Opvoeding 2022 was: Samen delen, samen weten. Voor elke opvoeder is het belangrijk om verbinding te maken. Met elkaar als opvoeders, maar ook met anderen uit de omgeving die bij de opvoeding betrokken zijn. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer. En ook de data voor de Week van de Opvoeding 2023 zijn bekend. Zet 2 tot en met 8 oktober in je agenda en lees binnenkort meer over het thema!

Wil je in de tussentijd alvast meer informatie over opvoeden? Kom dan langs in onze bibliotheek en zoek een boek die antwoord geeft op al jouw vragen. 

Kies een taal