Digi-Taalvrijwilliger

De Nobelaer Bibliotheek heeft haar deuren altijd open staan voor de hulp van vrijwilligers, ook voor het Digi-Taalhuis. Als digi-/taalvrijwilliger begeleid je, vaak samen met een andere vrijwilliger, een taaloefengroep of ondersteun je mensen in het leren werken met een computer, smartphone of tablet. Zo kun je echt het verschil maken in iemands leven door zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren. En dat met slechts een paar uur vrijwilligerswerk per week.

Als digi-/taalvrijwilliger heb je inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit nodig. Natuurlijk is het ook van belang dat je de Nederlandse taal goed beheerst.
Dit alles kan natuurlijk niet zonder een goede basis. Daarom zorgt De Nobelaer Bibliotheek voor een goede basistraining en regelmatige bijscholing. Tijdens de trainingen krijg je handvatten om je vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te voeren. De voorbereiding van de lessen doe je daarna telkens zelf. Mocht je er een keer niet uitkomen kun je altijd terecht bij de Digi-Taalhuiscoördinator of de contactpersoon van Curio die onze taalvrijwilligers taalinhoudelijk ondersteunt.

NN Magazine #1 - Vrijwilliger aan het woord

NN Magazine #1 - Vrijwilliger aan het woord

Digi-Taalvrijwilligers in de spotlight

Digi-Taalvrijwilligers in de spotlight

Anja

Ik geef met veel enthousiasme taalondersteuning aan mensen met een taalachterstand. Onze cursisten komen graag iedere week terug naar ons omdat we een afwisselende les verzorgen en er ook ruimte is voor een gesprek. We zorgen dat ze de bibliotheek met een lach verlaten. Ik voel me betrokken bij de cursisten, maar ook bij mijn collega’s van het Digi-Taalhuis. Het is fijn om in teamverband samen te werken.

Digi-Taalvrijwilligers in de spotlight

May

Ik ben vrijwilliger bij het Digi-Taalhuis geworden omdat ik...
- Na mijn pensionering graag vrijwilligerswerk wilde gaan doen.
- Dat vrijwilligerswerk werk zeker iets met mensen moest zijn.
- Graag met (de Nederlandse, maar ook andere) taal bezig ben.
- Vind dat iedere inwoner van Nederland onze mooie taal zo goed als voor hem/haar mogelijk is moet beheersen om met elkaar te kunnen communiceren.
- Graag met anderen, in dit geval medevrijwilligers en cursisten, samenwerk.
- Na een kennismaking met de werkzaamheden en activiteiten van Taalhuis dacht.... Ja, dit wil ik wel gaan doen.

Digi-Taalvrijwilligers in de spotlight

Jan

Al ruim een jaar ben ik met veel plezier als docent Nederlands verbonden aan het Digi-Taalhuis! Het is niet alleen een kwestie van kennisoverdracht, maar ook een sociaal gebeuren. Naast het serieuze werk, wordt er ook veel gelachen en zijn de verschillende culturen en gewoontes bijzonder interessant. In persoonlijke gesprekken merk je hoe belangrijk de mensen onze taalactiviteiten vinden en met hoeveel plezier ze elke week weer naar ons huiskamertje in de bibliotheek komen.

Kies een taal