Lenen met je smartphone

Sinds kort is het mogelijk om boeken te lenen met je telefoon, dus zonder je bibliotheekpas. Dan heb je altijd je pas bij je wanneer je ons bezoekt.

Hoe werkt het
Je slaat jouw bibliotheekpas op in een pasjes-app, zoals bijvoorbeeld Stocard of FidMe. Beide apps zijn zowel voor Android als iOS en werken ongeveer hetzelfde. 

Om je bibliotheekpas toe te voegen open je de app en kies je voor de optie ‘kaart toevoegen’. Scan of type de barcode van je bibliotheekpas. Nu zie je in het beginscherm van je app de pas terug. Zo heb je altijd je pas bij wanneer je in onze bibliotheek bent. 

Heb je boeken uitgezocht? Ga dan naar het uitleenpunt. Kies in het scherm voor ‘lenen’, open de pasjes-app op je telefoon en selecteer je bibliotheekpas. Houd je telefoon onder de scanner om de barcode te laten scannen. Vervolgens kun je net als altijd je boeken één voor één op de uitleenplaat scannen. 

Kom jij het binnenkort uitproberen?

Lenen met je smartphone

Iguana app

Met de Iguana Bibliotheek app kun je zoeken in onze catalogus, reserveren en verlengen. De app is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS onder de naam Iguana Bibliotheek

Wat kan je allemaal binnen de app?

  • Boeken en ander materiaal zoeken en reserveren. 
  • Gebruik maken van je digitale ledenpas. 
  • Je uitleningen bekijken en verlengen. 
  • Meerdere abonnementen toevoegen.
  • Aangeven of je meldingen wilt ontvangen wanneer de leentermijn bijna verstrijkt of een reservering voor je klaarstaat.
  • Als je een boek bij de hand hebt, kun je de ISBN-barcode scannen en zien of wij het in de collectie hebben.

Zodra je de app hebt gedownload, selecteer je in het eerste scherm Nederland. Kies vervolgens voor Bibliotheek De Nobelaer als bibliotheek. Bij het startscherm kan je vervolgens inloggen met je lidnummer en wachtwoord. Op de pagina Gebruikersbeheer kun je andere passen toevoegen. Hier kan je ook de meldingen instellen. 

Kies een taal