3889

Kookboekenweek

Houd jij ook zo van lekker eten? En kan je geen genoeg krijgen van die mooie kookboeken en die lekkere recepten die erin staan? Dan is de Kookboekenweek echt wat voor jou! Jaarlijks vindt de Kookboekenweek tien dagen plaats in november. Ruim een week lang vieren we de liefde voor mooie kookboeken en het lekkere eten. De Kookboekenweek vindt plaats net voor de feestdagen. Het ideale moment dus om inspiratie op te doen uit een mooi kookboek en samen met familie en/of vrienden te genieten van de lekkere recepten. Kook in de winter een lekker gerecht en geniet tijdens deze feestelijke periode van het eten en van elkaar. Jaarlijks valt er genoeg te beleven tijdens de Kookboekenweek! Bibliotheken en boekhandels zorgen voor verschillende activiteiten, zoals lezingen, workshops of proeverijen. Zo is iedere editie weer een feestje. Maar deze week staat niet alleen maar in het teken van lekker eten. Ieder jaar worden er vijf Zilveren Kookboeken geselecteerd door een vakjury. Uit deze nominaties kan het publiek kiezen wat zij het beste kookboek vinden. Het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorafgaande jaar wint de titel ‘Het Gouden Kookboek’. Al deze boeken zijn natuurlijk erg leuk om recepten uit te halen en voor op de plank in de keuken, maar kunnen ook als tof en origineel cadeau gegeven worden tijdens de feestdagen. Ook bij onze bibliotheek ben je aan het juiste adres voor kookboeken en andere inspirerende boeken!

Kookboekenweek 2022

De Kookboekenweek vond in 2022 plaats van 4 tot en met 13 november. Kookboekliefhebbers stemden op het boek Van Boven in het wild als beste kookboek en schrijfster Yvette van Boven won dan ook de titel Het Gouden Kookboek van 2022. In het boek lees je alles over wilde planten, waar ze naar smaken en kruiden uit de natuur. Hoe handig is dat! De overige vier Zilveren Kookvboeken van 2022 waren: Cuisine Carine van Karin Gaasterland, Java van Maureen Tan, Noomi: De keuken van Irak van Sara Shawkat en Tofu van Emma de Thouars.

Kies een taal