3888

Boekenweek

De Boekenweek is het jaarlijkse leesfeest van ons allemaal! Het doel tijdens deze jaarlijks terugkerende tiendaagse in maart is de positie van het algemene boek in de samenleving steviger te verankeren. En vooral het publiek te laten ontdekken wat een rijk boekenaanbod er het hele jaar in de boekenwinkel te vinden is. Kun je niet kiezen omdat er zoveel leuke, spannende en bijzondere boeken zijn? Er wordt jaarlijks een Boekenweek Top 25 samengesteld waarin de mooiste boeken voor een breed publiek worden samengesteld. En uiteraard ben je bij onze bibliotheek aan het juiste adres voor het beste boekenadvies. Zo is iedere Boekenweek weer een feestje met veel activiteiten. 

Boekenweekgeschenk

De Boekenweek heeft iedere editie een ander thema met een ander Boekenweekgeschenk. Het Boekenweekgeschenk wordt ieder jaar geschreven door een andere schrijver. Als je tijdens de Boekenweek bij bibliotheken en boekhandels door heel Nederland boeken aanschaft ter waarde van een bepaald bedrag, krijg je het Boekenweekgeschenk cadeau. Hoe tof is dat! En ben je nog verder geïnteresseerd in het jaarlijkse thema? Dan wordt er ook een Boekenweekessay uitgebracht wat hier nog verder op ingaat en voor een klein prijsje beschikbaar is. 

Nationale Boekenweek 2023

De volgende editie van de nationale Boekenweek vindt plaats van 11 tot en met 19 maart 2023 met als thema ‘Ik ben alles’. Een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdsgeest complexer, dwingender en spannender dan ooit. Juist een boek stelt ons in staat onszelf en anderen beter te leren kennen. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles. Schrijvers Lize Spit en Raoul de Jong zijn feestelijk uitgeroepen tot auteurs van de Boekenweek 2023. Lize Spit gaat aan de slag met het Boekenweekgeschenk en Raoul de Jong schrijft het Boekenweekessay. Deze zijn beiden tijdens de Boekenweek te verkrijgen bij de bibliotheken en boekhandels. En nog een extra cadeautje: vlak voor de start van de Boekenweek wordt het bijbehorende Boekenweekgedicht onthuld. Zo valt er genoeg moois te lezen voor iedereen. 

Kies een taal