Geweest

Zemlinsky Quartet

Celebration Benelux tour

Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig, waarbij de 1,5 meter afstand in de zaal los gelaten wordt. Meer info.

 

Kapelconcert Bovendonk Hoeven
Het Tsjechische Zemlinsky Quartet behoort tot de beste strijkkwartetten ter wereld. Het werd opgericht in 1994 en heeft sindsdien ruim 1250 concerten wereldwijd gegeven. Op 30 september spelen zij de première van de wereldcreatie van de Belgische componist Wilfried Westerlinck.

 

Meer over de voorstelling

Première
Op 30 september speelt het Zemlinsky Quartet de nieuwe wereldcreatie van de Belgische componist Wilfried Westerlinck (tevens muziekpedagoog, producent en hoboïst). Voor deze unieke première verwelkomen wij de componist die een korte inleiding zal geven op zijn nieuwe creatie.

  • Antonín Dvořák: Cypresses for String Quartet 
  • Wilfried Westerlinck: Saltimbanco for String Quartet 
  • Ludwig van Beethoven: String Quartet C major op. 59 no. 3

Het Zemlinsky Quartet heeft zichzelf vernoemd naar de Oostenrijkse componist, dirigent en docent Alexander von Zemlinsky. Zijn enorme bijdrage aan de Tsjechische, Duitse en Joodse cultuur tijdens zijn jarenlange verblijf in Praag decennialang is onderschat. Zijn vier strijkkwartetten behoren tot het standaardrepertoire van het ensemble. Als ‘poulain’ van één van ’s werelds bekendste kwartetten, het Pražák Quartet, verheft Zemlinsky Quartet het kwartetspel tot een ware muzische symbiose. Dat vertaalt zich in uitmuntende concerten, keer op keer.

Het Zemlinsky Kwartet vormde zich aan het Praags conservatorium en veroverde vandaaruit de internationale muziekpodia. ‘Een perfecte mengeling van vier stemmen die zingen, ademen en fraseren als één,’ schreef The Strad.

Let op! Je kunt deze voorstelling alleen bezoeken met Coronatoegangsbewijs. Er hoeft in de zaal geen afstand gehouden te worden. Vergeet bij jouw bezoek tevens je legitimatiebewijs niet. Meer info.

Concertlocatie
Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open.

Maak er een compleet uitstapje van en geniet voor het concert van een 3-gangen concertmenu bij Brasserie Bovendonk. Telefonisch reserveren kan via 0165 50 75 50.
Voor een compleet weekend weg kan je een overnachting boeken bij Hotel Bovendonk of Hotel de Reiskoffer of bij een Bed&Breakfast in Halderberge.

Onze aanbevelingen voor jou

MM4Hands op piano

Spanish impressions and landscapes

zo 15 mei om 15:00
Lees meer

Jubileumconcert – Lisa Jacobs & The String Soloists

Kapelconcert Bovendonk Hoeven

zo 24 april om 15:00
Lees meer