Violiste Jolente De Maeyer en pianist Nikolaas Kende

Muziek

Violiste Jolente De Maeyer en pianist Nikolaas Kende

Kapelconcert Bovendonk Hoeven

Door critici geprezen om hun ‘muzikale symbiose’, ‘doordringende lyriek’ en ‘krachtig maar poëtisch spel’ worden violiste Jolente De Maeyer en pianist Nikolaas Kende beschouwd als één van de leidende Belgische kamermuziek ensembles. Zij behaalden successen in diverse internationale wedstrijden.

za 21 juni
20:00 Kapel van Bovendonk

Prijs: € 32,50

Bestel nu

Over de voorstelling

Na hun succes in internationale wedstrijden begonnen Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende op te treden als solist met alle toonaangevende Belgische orkesten. Hoogtepunten waren de concerttournees van Beethovens vioolconcerto met Antwerp Symphony Orchestra en Philippe Herreweghe, en van het 2de pianoconcerto met Brussels Philharmonic en Ainars Rubikis. Concerten door heel Europa volgden. Het duo trad op in vooraanstaande zalen en festivals zoals de Festivals van Vlaanderen, Montpellier, Menton en Praag.

De samenwerking van het duo gedurende meer dan 20 jaar ontlokte enthousiaste kritieken bij de pers die hun uitzonderlijke synergie en harmonie opmerkte. In het seizoen 2018 maakte het duo zijn debuut in Florida, Vermont, Californië, Washington DC, Canada en Zuid-Afrika.

Dit kapelconcert duurt ongeveer 60 minuten en heeft geen pauze. Een drankje na afloop is bij de prijs inbegrepen.

Concertlocatie
Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open.

Voor een compleet weekend weg kan je een overnachting boeken bij Hotel Bovendonk, Hotel de Reiskoffer of bij een Bed&Breakfast in Halderberge.

Onze aanbevelingen voor jou

Poppodium Presenteert: Anneke van Giersbergen

Poppodium Presenteert: Anneke van Giersbergen

Heavy Strings

vr 1 november om 20:15
Lees meer
Mindfulness in concert

Mindfulness in concert

De jongen, de mol, de vos en het paard

do 7 november om 20:15
Lees meer
Pianiste Anna Fedorova

Pianiste Anna Fedorova

Kapelconcert Bovendonk Hoeven

zo 25 mei om 15:00
Lees meer

Kies een taal