Trompettist in Auschwitz

Toneel

Trompettist in Auschwitz

Soy Kroon en Thomas Cammaert

In Trompettist in Auschwitz vertellen en spelen acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren. Het boek van Dick Walda wordt door Allard Blom bewerkt tot theatertekst.

do 24 april
20:15 De Justus

Prijs: € 28,50

Bestel nu

Over de voorstelling

Lex van Weren leert zichzelf trompet spelen. Als hij en zijn familie in de Tweede Wereldoorlog worden opgepakt, belandt hij onder andere in kamp Westerbork en vernietigingskamp Auschwitz. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848.

In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie. Trompettist in Auschwitz is een verhaal van overleven. Een verhaal van je vastklampen aan het kleinste sprankje schoonheid in een verder compleet duistere wereld. Ter gelegenheid van 80 jaar herdenking en bevrijding zijn Soy Kroon en Thomas Cammaert nog één keer te zien in deze bejubelde voorstelling. 
 

Lex van Weren was een van de grote trompettisten van de vorige eeuw. In de jaren vijftig en zestig was hij dirigent van het City Theater Orkest in Amsterdam. Ook speelde hij trompet op de radio en televisie en gaf hij optredens voor goede doelen. In 1964 ontving hij een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek. 

""Intieme scènes maken indruk.""
NRC
""Schrijnende nachtmerrie die binnenkomt.""
Dagblad van het Noorden
""Trompettist in Auschwitz is al met al een indrukwekkende, intieme theatervoorstelling, waarin de makers op integere wijze met het bronmateriaal zijn omgesprongen."" Theaterkrant

Onze aanbevelingen voor jou

’t Hooge Nest

’t Hooge Nest

Solo Stories

wo 14 mei om 20:15
Lees meer
Annet

Annet

Bas Keijzer en Rosa Mee

zo 29 september om 15:00
Lees meer
Ons Moeder

Ons Moeder

Evrim Akyigit en Sabine Beens

wo 7 mei om 20:15
Lees meer

Kies een taal