Theatergroep Josjes
Geweest

Theatergroep Josjes

Wat zien ik..?! de Musical

De musical Wat Zien Ik?! gaat over het wel en wee van de prostituees Greet en Nel (Haar Van Boven). Hun hilarische belevenissen, onmogelijke liefdesaffaires en de bonte stoet aan klanten en buurtgenoten staan centraal in het verhaal.

Meer over de voorstelling

In de ogen van Blonde Greet zijn mannen niet te vertrouwen. Maar je kan wel veel geld aan ze verdienen. En dat doet Greet, ze ontvangt de meest uiteenlopende types. Bovenbuurvrouw Nel heeft het iets minder getroffen. Ze ligt niet zo goed in de markt als Greet en haar liefde Sjaak heeft wel erg losse handjes.

Dan ontmoet Greet in de kroeg ene Piet, voor wie ze als een blok valt. Voor het eerst sinds lange tijd is ze weer verliefd. Nel gunt haar vriendin het geluk, maar het drukt haar wel met de neus op het feit dat het met haar Sjaak toch maar behelpen is. Greet, geheel in de zevende hemel, besluit daarom dat Nel een andere man moet zoeken en plaatst een contactadvertentie. De ware Jacob zit er echter niet direct bij. Dan verschijnt Bert, een keurige vertegenwoordiger uit Eindhoven, in haar leven. Er bloeit iets op tussen de twee.

Tijdens een romantisch dinertje bekent Piet aan Greet dat hij getrouwd is met ene Janneke maar dat hij steeds vaker aan een echtscheiding denkt. Greet is uit het veld geslagen en stort haar hart uit bij Nel. Die heeft op haar beurt net bezoek gehad van Sjaak, die liever was dan ooit. Hierdoor twijfelt ze of ze nu verder moet met de risicovolle Sjaak of met de degelijke Bert. Opnieuw neemt Greet het initiatief: de dames moeten er even tussenuit. Amsterdam mag dan een prachtige stad zijn waar bijna alles kan, soms is het ook gewoon een pokkestad die je een paar dagen moet ontvluchten. Eenmaal terug uit Parijs loopt alles anders dan gedacht.

Gebaseerd op de verhalen van Albert Mol
Script en Liedteksten – Allard Blom, Paul van Ewijk & Frans Mulder
Muziek – Dick Bakker & Tom Bakker
 

AFTERPARTY - ZA 8 OKT
Na de voorstelling op zaterdag is er in de huiskamer van De Nobelaer een afterparty met de band Messy Words. 

Onze aanbevelingen voor jou

Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers

Zald'mhebbe!

do 13 april om 20:15
Lees meer
Nu ik je zie

Nu ik je zie

Solo Stories

wo 31 mei om 20:15
Lees meer