Geweest

The Music from James Bond

Dorona Alberti

Let op! Geannuleerd
12-03-2020 - In vervolg op de aangescherpte corona-maatregelen van het R.I.V.M worden alle voorstellingen bij Nieuwe Nobelaer tot en met 31 maart a.s. verplaatst of geannuleerd. Dit is ook van toepassing op deze voorstelling. Bezoekers die kaarten hebben, worden zodra wij nieuwe informatie hebben geïnformeerd over de consequenties voor de door hen gereserveerde voorstelling(en).

Dorona Alberti (Gare du Nord) en haar ensemble dompelen zich onder in de wereld van spionage en glamour met het programma The Music from James Bond - The intimate sessions.

Meer over de voorstelling

De meest iconische songs van vroege en recentere James Bond films komen in dit theaterconcert voorbij. De meest iconische songs van vroege en recente James Bond-films komen voorbij. Dorona begeeft zich in de twee werelden van Bond; in die van de glitter en glamour én in die van de rafelranden van de man James Bond, anno 2020.

 

In weergaloze nieuwe arrangementen van pianist en muzikaal leider Charly Zastrau voor percussie, bas, piano, strijkers en beats wordt het publiek meegenomen in het leven van Bond; van de glamour tot zijn pijn. Dorona is een performer met een ongeëvenaarde stem. Haar concert The Music from James Bond – The intimate sessions is zowel groots als intiem!

Interview met Dorona Alberti

Dorona Alberti, vooral bekend als frontvrouw van Gare du Nord, gaat de theaters in met haar grote liefde voor de muziek van de James Bond-films. Wie heeft er niet wel eens stiekem gedroomd dat hij Bond is? Of één van zijn veroveringen...? In The intimate sessions neemt Dorona je – samen met haar 8-koppige ensemble - mee in de wereld van James Bond: de held, de charmeur en het boefje.

Dorona: ‘Bond’s wereld is er één van glamour en verleiding. Een wereld waar we allemaal wel eens van dromen: van mooie auto’s, prachtige vrouwen, gadgets en bizarre schurken. Vertaal je het leven van Bond’savonturen naar muziek, dan krijg je die geweldig rijke, overweldigende sound van bijvoorbeeld GoldFinger, Diamonds are Forever en Skyfall. Héérlijk!’

‘Maar naast die glitter en glamour is er ook een wereld van spionage, donkere achterafsteegjes en die van de man áchter 007. Tijdens het theaterconcert begeven we ons in die twee werelden. Dansen en verleiden we met onze mooiste lach in onze glitterjurken, maar voelen we ook waar het schuurt en knelt.’

In prachtige arrangementen van pianist en muzikaal leider Charly Zastrau wordt het publiek meegevoerd door beats, percussie, bas, piano en strijkers in het leven van Bond. Het publiek maakt mee wat Bond meemaakt, van de glamour tot de pijn.

Dorona: ‘Ik ben dol op de sound van Shirley Bassey, groots en meeslepend. Ik ben zelfs wel vaker met haar vergeleken. Wat een compliment is dat… Al jaren loop ik rond met het plan ooit een voorstelling te maken met James Bond-films als thema. Toen bekend werd dat dit jaar de 25e Bond-film zou verschijnen, wist ik: ‘Dit is het moment!’ Ik ben aan de slag gegaan met mijn eigen voorstelling The Music from James Bond, The intimate sessions, en heb hierin ook de samenwerking gezocht met het weergaloze Metropole Orkest.’

‘Nu reis ik dus zelfs met twee Bond-voorstellingen door het land. De tournee met het Metropole Orkest waarin we de waanzinnige, volle, rijke sound van de Bond-klassiekers spelen. Als artiest krijg je niet vaak de kans om vocaal zó te kunnen uitpakken. Tijdens deze voorstellingen dompelen we ons samen met het publiek onder in glitter en glamour. In de tour met het 8-koppige ensemble zoeken we daarnaast ook de rafelranden van het leven op. Het is een theatraal concert dat wat betreft impact en sfeer juist groots en intiem is.’

 

"... een charismatische bom, met een dijk van een stem, loepzuivere uithalen (en) elastische danspassen." de Volkskrant