Teun Toebes
Geweest

Special

Teun Toebes

VerpleegTHUIS

Naar aanleiding van het grote succes van zijn boek, VerpleegThuis breidt Teun Toebes zijn missie uit naar het theater. Teun is 24, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis.

Let op: Deze voorstelling is verplaatst van 22-09-2023 naar 22-11-2023. Bezoekers met kaarten zijn hierover inmiddels per e-mail door ons geïnformeerd. 

Meer over de voorstelling

Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Om dit doel te bereiken gaat hij ver, heel ver. Meer dan een jaar geleden besloot hij zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht. Hij krijgt er antwoorden op vragen als: "Hoe kun je onderdeel uitmaken van elkaars wereld met dementie?" en "Hoe wil ik later zelf mijn leven inrichten als het zover is?"

Zoals Teun het zelf zegt: "Nu is het een verpleeghuis maar we moeten er een verpleegTHUIS van maken. 

In het verlengde van zijn boek zal Teun alle bezoekers op een aangrijpende en ontwapende manier een nieuw mensbeeld schetsen van mensen met dementie. Mensen met dementie blijven namelijk net als jij en ik, mens voor altijd!

Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt Teun bezoekers mee in een wereld die zij dachten te kennen. De show is interactief, dit zal vanzelfsprekend tot mooie, verrassende en hilarische gesprekken leiden. De kans dat de show over jouw toekomst gaat is één op vijf.

Teun over de voorstelling

Teun brengt ook een docu uit!

Onze aanbevelingen voor jou

Gemma

Gemma

Man & Vrouw, in één lijf samen

vr 8 december om 20:15
Lees meer
Sonny Boy

Sonny Boy

Solo Stories

wo 15 mei om 20:15
Lees meer