’t Hooge Nest

Toneel

’t Hooge Nest

Solo Stories

80 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog brengt de monoloog ’t Hooge Nest het verleden tot leven vanuit het heden. Fockeline Ouwerkerk vertolkt het waargebeurde verhaal, gebaseerd op de bestseller van Roxane van Iperen, op het toneel.

Aanschuiftafel
Kom je alleen naar deze voorstelling of heb je zin om samen met jouw gezelschap nieuwe mensen te leren kennen? Dan kun je gezellig aanschuiven bij de aanschuiftafel! Dankzij de inzet van vrijwilligers i.s.m. Surplus is er bij de aanschuiftafel voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de pauze iemand om een praatje mee te maken. Schuif jij aan?

wo 14 mei
20:15 De Justus

Prijs: € 23,50

Bestel nu

Over de voorstelling

Schrijfster Roxane van Iperen verhuist samen met haar gezin naar een oude villa in de bossen van Naarden. Tijdens de verbouwing ontdekt ze intrigerende sporen uit het verleden. Onder de houten vloer en achter wandpanelen stuit ze op schuilplaatsen en verzetskrantjes. Zo begint een jarenlange zoektocht om een reconstructie te maken van die periode. Ze komt erachter dat ’t Hooge Nest, dankzij twee Joodse zussen, een van de grootste onderduikadressen van Nederland was. Een veilige haven voor vele onderduikers, een doorvoerroute voor het verzet en een broedplaats voor cultuur. 

De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roxane van Iperen. Gespeeld door Fockeline Ouwerkerk, bekend van onder andere Bankier van het Verzet, Taal is zeg maar echt mijn ding en Moordvrouw

Onze aanbevelingen voor jou

Trompettist in Auschwitz

Trompettist in Auschwitz

Soy Kroon en Thomas Cammaert

do 24 april om 20:15
Lees meer
Wat Mijn Man Niet Weet

Wat Mijn Man Niet Weet

Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman

do 9 januari om 20:15
Lees meer

Kies een taal