Poppodium presenteert: Slow Pilot plays Jeff Buckley (try-out)
Poppodium presenteert: Slow Pilot plays Jeff Buckley (try-out)
Poppodium presenteert: Slow Pilot plays Jeff Buckley (try-out)
Geweest

Lichte muziek

Poppodium presenteert: Slow Pilot plays Jeff Buckley (try-out)

A Live Rockumentary

Poppodium presenteert:

Het is precies 25 jaar geleden dat Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon aan de man die een onuitwisbare stempel achterliet op de muziekwereld.

Host van de show is songwriter, gitariste en presentatrice Marike Jager.

Meer over de voorstelling

Wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland? Op die vragen krijg je antwoord in deze bijzondere muzikale voorstelling.

Op zoek naar de sporen die Buckley tijdens zijn doortocht in de Lage Landen achterliet, werden mensen geïnterviewd die destijds zijn pad hebben gekruist. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff. 

De voorstelling wordt aan elkaar gepraat door Marike Jager. Zij won al de Grote Prijs van Nederland, stond op Lowlands en werd vier maal genomineerd voor een Edison. Ook presenteerde ze festivals als Lowlands en Zwarte Cross live voor VPRO televisie. 

Marike gaat in deze voorstelling samen met Slow Pilot op zoek naar de sporen die Buckley achterliet tijdens zijn doortocht in de Lage Landen. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff.  

Maar bovenal is er de muziek! De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman wekt met hoogwaardige precisie de stem van de legendarische zanger tot leven.

Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in Nederland. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Zet je schrap voor een heerlijke nostalgische trip naar de wilde jaren negentig!

Kies een taal