Schuld of Onschuld

Midwinternachtsmoord

Na het succes van eerdere Schuld of onschuld-edities is er weer een nieuwe theatrale online rechtszaak waarin jij beslist! Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces.

ma 27 december
10:00

Prijs: € 15,00

Externe verkoop

Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College - net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom - het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Hij geeft al snel toe haar op die bewuste dag naar de keel te zijn gevlogen, maar ontkent tot op de dag van vandaag haar ook met een mes te hebben gestoken. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december start het proces. Het is aan jou om uiteindelijk te beslissen... veroordeel je de verdachte of spreek je hem vrij?

Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als Officier van Justitie. Bekende acteurs, waaronder André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Patrick Nederkoorn, Ronald Snijders, Randy Fokke en Renée Soutendijk, nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich.

Hoe werkt het?

Je krijgt toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en ziet daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag jij bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. â€‹Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde.