Flute Colors Stedenproject
Geweest

Muziek

Flute Colors Stedenproject

Rogier de Pijper

Hoe klinken vier grote Nederlandse steden? Fluitist Rogier de Pijper vroeg vier dichters een gedicht te schrijven geïnspireerd op hun stad. Vier Nederlandse componisten schreven er een nieuwe compositie bij.

Wat hebben deze steden en de kunstenaars met elkaar gemeen? Hoe krijgen de thema’s eenzaamheid en verbinding een plaats in het geheel?

Bekende Nederlandse dichters, zoals Anne Vegter en Gershwin Bonevacia, schreven teksten voor dit stedenproject. Vooraanstaande componisten; Patrick van Deurzen, Heather Pinkham, Vanessa Lann en Ned McGowan schreven de composities die tot uitvoering worden gebracht

De Hoevense fluitist Rogier de Pijper is een kunstenaar op de dwarsfluit. Met zijn project Flute Colors laat hij zien wat er allemaal mogelijk is op het instrument. Wereldwijd inspireert hij fluitisten, componisten en publiek met zijn masterclasses, workshops en concerten. 

Pianiste Heather Pinkham is niet alleen pianiste, maar ook componiste. Haar werken worden wereldwijd uitgevoerd door musici en orkesten. Als pianiste is zij actief in binnen- en buitenland. Voor dit project schreef zij de compositie Before Sunrise