Remy Evers
Geweest

Cabaret

Remy Evers

Gewoon Remy

ACTIE Bring a friend - We laten graag nog meer mensen kennismaken met Remy Evers, oftewel 2 voor de prijs van 1 met de online promocode 'bringafriend'. 

Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) toont zijn ideale wereld aan je. Van Prins Carnaval tot een soldaat op vredesmissie in oorlogsgebied. Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.

Meer over de voorstelling

Remy Evers doet in zijn voorstelling Gewoon Remy de ultieme poging om iets van het leven te maken. Zijn ouders zeiden altijd dat hij een bijzonder kind was: “Remy jij bent een bijzonder kind, jij bent anders dan alle andere kinderen.” En niet alleen zij zeiden dat, maar ook andere ouders, andere kinderen, leerkrachten en zorginstellingen. Remy barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren. Ga mee op reis.

Remy Evers studeerde in 2017 met de absurdistische theatergroep Un, Dos, Stress (met onder anderen Thijs van de Meeberg en Marco Lopes) af aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In 2019 won Remy de juryprijs van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten.

Juryrapport Cameretten 2019
“Meteen in de eerste scène van Gewoon Remy wordt duidelijk dat Remy Evers een groot acteertalent heeft met een goed gevoel voor timing. Zijn associatieve voorstelling vol fantasie is én absurd én beeldend én verhalend. De opbouw van zijn programma lijkt nonchalant, maar zit heel slim in elkaar. Ontroering en humor vechten om voorrang, hij grossiert in bijzondere beelden, wat aan het eind leidt tot een prachtig hoogtepunt.”

"Wat hij aanricht is komisch, met een treffende, weemoedige ondertoon in zijn hardnekkige streven eindelijk een keer te worden verkozen als Prins Carnaval." Dagblad van het Noorden
"Evers is een prettig mysterieuze figuur die veel meer zegt dan hij vertelt." Het Parool
"Soepele acteur met een goed gevoel voor timing." Theaterkrant

Kies een taal