Poppodium: Doe Maar Vet
Geweest

Poppodium

Poppodium: Doe Maar Vet

Voorrondes

Poppodium organiseert samen met Café K’Annet de vetste bandstrijd van Brabant, Doe Maar Vet! Drie voorrondes gevolgd door een vlammende finale. DMV biedt bands dé kans zich goed in de kijker te spelen. 

Doe Maar Vet 2024
De voorrondes vinden plaats op 1, 8 en 15 maart. Op vrijdag 22 maart strijden de overgebleven bands om de hoofdprijs: een optreden op ons gratis pop/rockfestival Popelucht dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Houd de Facebook en Instagrampagina's van Popelucht in de gaten voor verdere info.

Line-up
Forre Sterra, Tricky Pitcher, Fenix Fire

Meer over het evenement

Beginnende bands vormen een belangrijk onderdeel van Popelucht. Er zijn er echter zoveel, dat het geen doen is om die allemaal live te bekijken. En een demo zegt helemaal niets over de live prestaties van een band. Het gaat niet alleen om muziek, ook uitstraling en show zijn zeer belangrijk voor een geslaagd optreden.

Doe Maar Vet is de vetste bandwedstrijd van Noord-Brabant en een springplank voor regionaal talent. DMV bestaat uit drie voorronden en een finale-avond. Een band zal de finale en bijbehorende hoofdprijs winnen: een optreden op Popelucht. Voor bands dé kans om een groot publiek aan zich te binden!

Ook worden deelnemers regelmatig gevraagd op te treden bij de andere evenementen van Poppodium. Er is tegenwoordig een programmering die het hele jaar doorgaat dus er zijn volop mogelijkheden.

De eisen aan deelnemende bands zijn dat deze uit Noord-Brabant afkomstig moeten zijn en dat minstens 75% van het repertoire uit eigen werk bestaat. Alle muziekgenres, van hardcore metal tot singer/songwriter, zijn welkom. Een onafhankelijke jury beoordeelt de band op kwaliteit, originaliteit en ‘Popelucht’-gehalte. 

Locatie:
Café K’Annet, Markt 80 in Etten-Leur. 

Dit café is uitermate geschikt voor een bandstrijd en vormt ook gelijk de eerste uitdaging. Het podium is met 4×3 meter ietwat aan de kleine kant en vergt soms wat improvisatie van de bands. Als het je hier lukt, dan moet Popelucht geen enkel probleem zijn, want daar is alleen de drumriser al van dit formaat. 

Entree: GRATIS

Kies een taal