Poppodium: De Kinkels
Poppodium: De Kinkels
Geweest

Poppodium

Poppodium: De Kinkels

30 jaar De Kinkels

Ooit begon de band met vijftien nummers, nu telt hun repertoire er honderden in allerlei verschillende stijlen. In 2024 bestaat de Etten-Leurse band De Kinkels 30 jaar; tijd voor een feestje!

Meer over de voorstelling

Voor de elfde keer staat de Etten-Leurse band De Kinkels op het podium in De Nobelaer. In 2023 verhuisden ze naar de grote theaterzaal De Justus en ook in deze zaal vieren De Kinkels in 2024 hun dertigjarig bestaan met hun enorme repertoire en honderden stijlen.

In 1994 komen De Kinkels voor het eerst bij elkaar om carnaval muzikaal te omlijsten. Gewapend met vijftien nummers klom de band het podium op en ging vier dagen lang vol enthousiasme en met succes het carnavalsfeest in. Omdat de band er nog niet uit was of de naam van de band ‘Medeklinkers’ of ‘Klinkers’ moest zijn, riep iemand uit het publiek: ‘Kinkels spelen!’ De naam was geboren.

Vanaf het begin zorgt de verschillen in muzikale achtergrond en smaak van de bandleden, voor een verscheidenheid aan invloeden en een breed repertoire. Geen muziekstijl blijft onbekend binnen deze band. Rock & Roll, Smartlap, Kleinkunst, Nederpop, Latin, Disco, Soul, Folk, met een avondje ‘Kinkels’ hoor je het allemaal. En dat al 30 jaar!

Zaal open vanaf 20:30 uur.
Let op: je toegangsbewijs is exclusief consumpties. Deze zijn tegen pinbetaling verkrijgbaar aan de bar.

"We geven energie en krijgen energie, dat is waar we al 30 jaar op varen" Tjeerd Mijzen, drummer De Kinkels

Kies een taal