Popelucht
Popelucht
Popelucht
Popelucht
Geweest

Popelucht

Hét gratis openluchtfestival van Etten-Leur

Popelucht is hét gratis openluchtfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het laatste weekend van augustus in het Oderkerkpark. Dit jaar vindt de 35ste editie plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus.

3318

Programma

Zaterdag 27 augustus

Popelucht start om 19:00 uur met de band Møtherfät op de Mainstage. Deze groep speelt stevige rock. Covers weliswaar, maar met een twist.

Om 20:10 uur neemt de jonge, frisse bluesband MindBlow het podium over. De jonge zangeres Nienke Dingemans heeft een stem om stil van te worden.

De Kinkels betreden om 21:30 uur het podium. Deze Etten-Leurse band, die al in 1994 begon, heeft een breed repertoire. Geen muziekstijl blijft onbekend binnen deze band.

De avond wordt afgesloten door KISSterious, dé KISS-tribute band! De band speelt alle klassiekers, waaronder Sure know something en I was made for loving you.

Vergeet ook zeker niet om zaterdag bij de Talentstage te luisteren naar de Stationary Travellers! De band brengt swingende nummers uit de blues, jazz soul, funk en rock van verschillende artiesten, wat zorgt voor een repertoire dat je niet iedere dag op de radio hoort maar dat zeker aanspreekt en opvalt.

Zondag 28 augustus

De zondag wordt om 13:30 uur afgetrapt door de indierockband Blue Vultures. Vanaf 14:40 uur zwaaien vervolgens The Lowland Chiefs de scepter. Met de Squander Squad waan je je om 15:50 uur het ene moment in een sfeervolle Ierse pub in Dublin en het andere moment rondom een kampvuur, meezingend met klassieke folksongs. Melodische gitaren, strakke drums, zware bas en stevig gebrul kun je om 17:00 uur bij Terra Down verwachten. 

De avond wordt om 18:10 uur ingeluid met de winnaar van de Doe Maar Vet bandwedstrijd op het podium: Myllie & The Tunes! Mr. Moto staat garant voor rock ’n roll. Deze wilde groep gasten met een grote passie voor muziek zie je om 19:20 uur. Vanaf 20:30 uur nemen de Twisted Sisters het publiek mee langs de hoogtijdagen van de legendarische 80’s rockband Twisted Sister. 

Popelucht wordt afgesloten door de Red Hot Chilinators. Deze Red Hot Chili Peppers tribute heeft de ambitie om de beste RHCP-tribute van Europa te worden. Ze spelen hits uit de beste periode van de Peppers, met een sound die nauwelijks van het origineel te onderscheiden is.

Ook op zondag heeft de Talentstage een heerlijk programma met Antt en The King's Head.