Pianiste Anna Federova

Kapelconcert Bovendonk Hoeven

Let op! Wordt verplaatst
12-01-2022 - Deze voorstelling wordt van zondag 6 februari 2022 verplaatst naar een nieuwe datum. Zodra deze datum bekend is, wordt deze gepubliceerd. Bezoekers met kaarten zijn per e-mail geïnformeerd.

Kapelconcert Bovendonk Hoeven
Met haar vertolkingen tijdens de Zondagochtendconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam stal de jonge Oekraïense pianiste Anna Fedorova vele harten. Zondagmiddag 6 februari 2022 speelt ze naast Brahms én Ravel ook Rachmaninoff: vijf preludes.

zo 6 februari
15:00
Ticket verkoop is gestopt

Meer over de voorstelling

Toen de jonge Oekraïense pianiste Anna Fedorova op 1 september 2013 optrad in Het Zondagochtend Concert in de Grote Zaal van het Concertgebouw, kon ze zich waarschijnlijk nog niet voorstellen dat dat concert op YouTube door ruim 32 miljoen mensen zou worden gezien. Toch is het zo: haar interpretatie van Rachmaninoffs immens populaire Tweede pianoconcert raakte een gevoelige snaar bij mensen over de hele wereld. Vanavond speelt ze ook Rachmaninoff: vijf preludes. Daarnaast speelt ze muziek van Brahms én Ravel.

Anna Fedorova won op jonge leeftijd al topprijzen op tal van internationale pianowedstrijden, waaronder de internationale Rubinstein ‘In Memoriam’ pianowedstrijd, Moscow International Frederick Chopin Competition voor jonge pianisten, Concours International de Piano de Lyon en onlangs de Verbier Festival Academy Award.

Anna is verbonden aan het label Channel Classics. In 2019 kwam haar solo-CD The Story Teller uit, alsmede een duo CD met violiste Dana Zemtsov. In 2020 volgt een Rachmaninov CD met het orkest van St. Gallen. De in 2018 uitgekomen CD Four Fantasies werd zeer goed beoordeeld door een internationale pers en kreeg een 10 in het blad Luister.

Dit kapelconcert duurt ongeveer 60 minuten en heeft geen pauze.

Concertlocatie
Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open.

Maak er een compleet uitstapje van en geniet voor het concert van een 3-gangen concertmenu bij Brasserie Bovendonk. Telefonisch reserveren kan via 0165 50 75 50.
Voor een compleet weekend weg kan je een overnachting boeken bij Hotel Bovendonk of Hotel de Reiskoffer of bij een Bed&Breakfast in Halderberge.

Onze aanbevelingen voor jou

Ella van Poucke & Caspar Vos

Romantische klassiekers voor cello en piano

zo 27 maart om 15:00
Lees meer

MM4Hands op piano

Spanish impressions and landscapes

zo 15 mei om 15:00
Lees meer