Geweest

Ouder & kindcafé

Vader op komst

door Willem Bisseling

Let op!: Deze lezing is geannuleerd wegens te weinig aanmeldingen.

Tijdens de lezing Vader op komst neemt ervaringsdeskundige Willem Bisseling aanstaande vaders mee in de wereld van zwangerschappen. Toen zijn vriendin zwanger was liep hij heel erg tegen het gegeven aan dat vrijwel alle info volledig op de vrouw is gericht, terwijl de man van vandaag de dag behoorlijk meeleeft en meedenkt. Maar daar lijkt nog weinig plek voor. Daar moest wat hem betreft verandering komen. De gemiddelde man zit nu eenmaal niet te wachten op tuttige en zoetsappige avonden waarin alleen maar in verkleinwoorden wordt gesproken. 

De avond is gratis, aanmelden vóór 22 januari via bibliotheek@nieuwenobelaer.nl

  

Bisseling schreef daarom het boek Vader op komst. Geen flauw en stereotiep boekje, maar een geestig en oprecht verhaal waarin hij vertelt over alles waar hij tegenaan liep tijdens de zwangerschap van zijn vriendin en de periode daarna. Bisseling vertelt aanstaande vaders waar zij rekening mee moet houden tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens de bevalling en daarna. Daarbij schuwt hij de intieme verhalen niet.

Mannen zitten net als vrouwen vol met vragen over wat ze kunnen verwachten. Hoe kunnen vaders-in-wording zich optimaal voorbereiden? Van inentingen tot zwangerschapsyoga, van erkennen van weeën tot seks voor en na de geboorte. Bisseling bereid je voor op de komst van je kind in handige to do's, met anekdotes vanuit zijn eigen ervaring.