Geweest

Ouder & kindcafé

Beelddenken bij jonge kinderen

door Linda Matijsen, Limattivo

Onthoud jij sneller woorden of plaatjes? Iedereen leert anders. Linda legt uit wat ‘beelddenken’ is, hoe je het herkent en hoe jij jouw kind het beste kunt ondersteunen.

Het Ouder & Kindcafé is gratis en op inloop, dus wees welkom!

Linda Matijsen is binnen Limattivo een specialist op het gebied van beelddenken, hoogsensitiviteit en hersenactivering. Zelf is Linda een beelddenker en hoogsensitief waardoor zij volwassenen en kinderen die in beelden denken en hoogsensitief zijn goed begrijpt.

Met haar middelste zoon is ze in het verleden zoekende geweest naar een methode voor beelddenkende kinderen met leerproblemen. Daarmee ging ze naar een ‘ik leer anders coach’, een methode om beelddenkers te helpen ‘word’ bestanden om te zetten in ‘jpg’ bestanden. Dat vond ze zo interessant dat ze zelf de opleiding genoten heeft en zichzelf nog meer is gaan verdiepen in het onderwerp. Zo heeft ze ook een specialisatie-opleiding beelddenken, individueel emotioneel begeleider, citotraining en neurofeedback gevolgd. Heb jij een kind dat in beelden denkt of hoogsensitief is? Of heeft uw kind autisme, dyslexie, dyscalculie of ADHD? Dan kan het lastig zijn om uw kind goed te begrijpen en te kunnen helpen, bijvoorbeeld bij hun leerproblemen.

Linda vertelt in haar lezingen de basis van het beelddenken en sensitiviteit. Na en tijdens de lezing kunnen vragen gesteld worden waarbij ze dieper in kan gaan op een vraagstuk. Ook is er de mogelijkheid tot het maken van een persoonlijke afspraak. Voor Linda is het een uitdaging om vanuit haar methodes het juiste recept te zoeken wat past bij het kind of de volwassenen.