Open Podium
Geweest

Lokaal

Open Podium

Na de succesvolle kersteditie van Open Podium in december 2022, vindt op zaterdag 11 februari de tweede editie plaats. Op het podium in onze gezellige huiskamer staan twee verschillende acts in de schijnwerpers. Het programma van Open Podium duurt van 16:00 tot circa 17:30 uur. Geniet van The Ferrymen en Anouk Kragtwijk, de toegang is geheel gratis!

Vrije inloop vanaf 15:30 uur.

The Ferrymen

Muziekgroep The Ferrymen is ongeveer 10 jaar geleden begonnen met het spelen van Ierse muziek onder de naam Expo Trio. De naam was een bedenksel van wijlen kunstenares Wil Luijten omdat de groep voornamelijk optrad op kunstmanifestaties en vernissages. Na het vertrek van de bassist kwam er een nieuwe samenstelling én een nieuwe naam: The Ferrymen. 

Het repertoire van de muziekgroep bestaat vooral uit traditionele  Ierse muziek van o.a. The Dubliners, The Clancy Brothers, maar ook van de blinde Ierse zanger, harpspeler en componist Turlough O’Carolan.

Typisch Iers, jigs, reels, ballads, slow airs maar ook pub songs als The Wild Rover I’ll Tell Me Ma en Whiskey in a Jar worden niet geschuwd. Naast de Ierse muziek is er ook een repertoire  opgebouwd met muziek uit Frankrijk, Italië, 

The Ferrymen bestaat uit:
Jan Slezak (Rijsbergen) diverse harmonica’s en zang
Mart van Lieshout (Etten-Leur) viool, altviool en zang
Jos Pelkmans, (Baarle-Nassau) gitaar en gitaarbanjo en zang

The Ferrymen

Anouk Kragtwijk

Anouk Kragtwijk staat op het podium met liedjes, grappen en een wijzende vinger. Wat ze ook maakt, bijna altijd is ze een te felle moraalridder die eigenlijk heel bang is om niet aardig gevonden te worden. Hoe ga je daarmee om? En hoe ver kan je überhaupt gaan in je activisme? Ze komt met oud en nieuw materiaal. 

Beluister het werk van Anouk via deze link.

Anouk Kragtwijk