Nacht in Etten-Leur
Geweest

Nacht in Etten-Leur

Het Zuidelijk Toneel

Het belooft een bijzondere nacht te worden waarin de thema's vriendschap, ontmoeting en eenzaamheid centraal staan! 

Meer over de voorstelling

Nacht in Etten-Leur is een ontroerende, beeldende en muzikale reis over het verlangen om gezien en niet vergeten te worden.

Regisseur Liliane Brakema trok de wijken in, sprak mensen aan op pleinen en in cafés en kwam bij mensen thuis. Ze voerde gesprekken met totaal onbekenden over de grote thema's van het leven: verlangen, eenzaamheid, liefde, twijfel, geluk en de dood.

Nacht in Etten-Leur is een theatrale reconstructie van die ontmoetingen in de vorm van een droom. Al het materiaal voor de voorstelling is ontstaan dankzij die gesprekken: de tekst, de ideeën voor de kostuums, het decor, de bewegingen en de muziek. De reis van ontmoeten wordt zelfs doorgezet tijdens de speelreeks: iedere avond doen er twee lokale inwoners mee.

Verhalen uit Etten-Leur

Naast 3 professionele acteurs spelen iedere avond twee inwoners uit Etten-Leur mee die nog nooit eerder op het podium stonden. Hierdoor ontstaat bij iedere voorstelling een verrassende dynamiek en is geen avond hetzelfde.

Hieronder kun je de inwoners uit Etten-Leur ontmoeten die meespelen in Nacht in Etten-Leur.

Kennismaking met Arvid Nielsen

Arvid Nielsen, 62 jaar oud en woont in het centrum van Etten-Leur. 

Van 1977 tot 1983 zat Arvid bij de Marechaussee, maar inmiddels werkt hij al 9,5 jaar als heftruckchauffeur bij Supertape in Etten-Leur. Twee jaar geleden is zijn vrouw overleden aan Covid-19, een groot verlies voor hem en zijn dochter. 

Maar Arvid doet zijn best om positief in het leven te staan. Om te beginnen met een aantal mooie hobbies: zo houdt hij van fotograferen en verzamelt hij postzegels (met ondertussen een aardige collectie). Sinds kort heeft Arvid een nieuwe vriendin, ze hebben een bijzondere klik samen en houden beiden van fotograferen: laatst nog een zonsondergang op het strand vastgelegd.

Zijn band met Etten-Leur is begonnen toen zijn vader in 1969 hier naartoe verhuisde voor zijn werk, en ja: dan moet je mee. Sindsdien is Arvid altijd blijven plakken. 

Zijn levensmotto: Geniet gewoon van de kleine dingetjes. Leef nu. 

Kennismaking met Arvid Nielsen

Kennismaking met Pim Putter

Pim Putter, 51 jaar oud en woont met zijn vrouw en twee zoons in Etten-Leur.

Pim houdt ervan om hard te lopen in de bossen en tennis te spelen. Hij gaat er graag op uit en vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen. Daarom doet hij ook mee: ‘waarom ook niet?’ 

Pim heeft meerdere websites waar hij verschillende dingen op verkoopt, zoals bijvoorbeeld boeken. 

Zijn band met Etten-Leur is begonnen toen hij op 5-jarige leeftijd mee moest verhuizen met zijn familie voor zijn vaders werk in deze regio. 

Zijn levensmotto: Nooit geschoten is altijd mis. 

Kennismaking met Pim Putter

Kennismaking met Will Vrolijk Govaerts

Will is 75 jaar oud, inmiddels gepensioneerd en is geboren in Etten en Leur.

Een wandelende encyclopedie als het gaat over de geschiedenis van Etten-Leur, dat is Will. Zo vertelt ze dat in 1968 de ‘en’ werd vervangen door het streepje. Ze is toen getrouwd met haar man en zijn samen op het streepje gaan wonen tussen Etten en Leur. 

Will houdt ontzettend van reizen en heeft samen met haar man al een heel deel van de wereld gezien. Samen hebben ze heel Europa gehad, Amerika, Indonesië. Na het overlijden van haar man, 9 jaar geleden, ging ze alleen op pad. China, Zuid-Afrika, noem het allemaal maar op. Australië en Nieuw-Zeeland staan nog op de planning. Maar dat komt vast goed, want het zit in haar bloed, dat reizen. Ze wacht niet, ze gaat. 

Nu eerst de reis van deze zomer: Ierland. 

Haar levensmotto: Ik wil heel de wereld zien. 

Kennismaking met Will Vrolijk Govaerts