Musical Je, Anne
Musical Je, Anne

Musical

Musical Je, Anne

Het Achterhuis… een wachtkamer…

Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug naar de theaters. In Je, Anne vormen liedjes en dagboekfragmenten de rode draad door het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. 

Aanschuiftafel
Kom je alleen naar deze voorstelling of heb je zin om samen met jouw gezelschap nieuwe mensen te leren kennen? Dan kun je gezellig aanschuiven bij de aanschuiftafel! Dankzij de inzet van vrijwilligers i.s.m. Surplus is er bij de aanschuiftafel voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de pauze iemand om een praatje mee te maken. Schuif jij aan?

za 18 mei
20:15 De Justus

Prijs: € 35,00

Bestel nu

Meer over de voorstelling

De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staat het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit opschreef. Je, Anne geeft een intiem inkijkje in de gevoelens, ontwikkeling en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met 'Je, Anne'. 
 
De cast bestaat uit onder andere Chris Tates (Otto Frank), Silvana Rocha (Anne) en Marleen van der Loo (Edith Frank).
 
Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken ‘Van Daan’ genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer (Albert Dussel). De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.
 
Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

Onze aanbevelingen voor jou

Sonny Boy

Sonny Boy

Solo Stories

wo 15 mei om 20:15
Lees meer

Kies een taal