Musical Je Anne

Musical Je Anne

Gebaseerd op het dagboek van Anne Frank

Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug naar de theaters. In Je Anne vormen liedjes en dagboekfragmenten de rode draad door het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. 

za 18 mei
20:15 De Justus

Prijs: € 35,00

Bestel nu

Meer over de voorstelling

De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staat het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit opschreef. Je Anne geeft een intiem inkijkje in de gevoelens, ontwikkeling en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met 'Je Anne'. 
 
Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken ‘Van Daan’ genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer (Albert Dussel). De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.
 
Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

Onze aanbevelingen voor jou

Gemma

Gemma

Fabuch Social Cinema

vr 8 december om 20:15
Lees meer
PIAF

PIAF

Je ne regrette rien (try-out)

za 30 september om 20:15
Lees meer
Sonny Boy

Sonny Boy

Solo Stories

wo 15 mei om 20:15
Lees meer