Geweest

Marc de Hond

Voortschrijdend Inzicht

Let op! Geannuleerd
12-03-2020 - In vervolg op de aangescherpte corona-maatregelen van het R.I.V.M worden alle voorstellingen bij Nieuwe Nobelaer tot en met 31 maart a.s. verplaatst of geannuleerd. Dit is ook van toepassing op deze voorstelling. Bezoekers die kaarten hebben, worden zodra wij nieuwe informatie hebben geïnformeerd over de consequenties voor de door hen gereserveerde voorstelling(en).

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject. Iedere avond wordt Marc geïnterviewd, tijdens de voorstelling op 19 maart wordt hij ondervraagd door het populaire OP1-duo Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

Meer over de voorstelling

Er werd dit jaar blaaskanker bij Marc geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. De Hond: “Inmiddels gaat het beter met mij, maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd: is alles nog steeds rustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven."

De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij 3 jaar was. “Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft.”

"Uiteraard wil ik heel erg oud worden, maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.”

Iedere avond wordt De Hond geïnterviewd door een andere presentator en zullen bekenden van De Hond te gast zijn om samen met hem herinneringen op te halen. De voorstelling begint met een optreden van De Hond met een conference over het afgelopen jaar, daarna volgt een gesprek met de interviewer waarin elke avond een specifieke fase of gebeurtenis uit zijn leven centraal staat. De Hond wordt gedurende de voorstelling verrast door diverse familieleden, vrienden en collega’s. 

Tijdens de voorstelling op 19 maart wordt Marc geïnterviewd door het populaire OP1-duo Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

Presentator en theatermaker Marc de Hond roept theaterbezoekers die een kaartje voor zijn voorstelling hebben gekocht en zich niet lekker voelen, op om thuis te blijven. Nu het coronavirus zich steeds meer over Nederland verspreidt, neemt hij deze beslissing uit zelfbescherming. Bij De Hond werd vorig jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. Inmiddels gaat het beter met hem, maar hij valt door zijn medische achtergrond nu wel onder de risicogroep.

De Hond heeft diverse maatregelen genomen om in het theater de kans op een eigen besmetting zo klein mogelijk te maken. Zo gaat hij na afloop niet de foyer in om met publiek na te praten, maar blijft hij op het toneel en kunnen mensen die willen napraten in de zaal blijven zitten. Bij voorstellingen die niet uitverkocht zijn, wordt het publiek verspreid over de gehele zaal om De Hond en de andere bezoekers niet te besmetten.

www.marcdehond.nl