Geweest

Maand van de Geschiedenis

Lezing Slavernij door Maria Reinders Karg

Drs. Maria Reinders Karg is antropoloog, docent maatschappijleer en directeur van Stichting Stil Verleden. Tijdens de Maand van de Geschiedenis zal ze aan de hand van het thema Oost West en haar eigen familiegeschiedenis het slavernijverleden voor het voetlicht brengen.

De toegang is gratis maar je dient wel vooraf kaarten te bestellen via onderstaande bestelbutton aangezien er een maximum aantal plaatsen beschikbaar is.

 

In de Maand van de Geschiedenis staan de windstreken Oost en West centraal. De VOC en WIC speelden daar een belangrijke rol. Om daar verder op in te gaan neemt Maria Karg haar familieverhaal als decor. Ze wil het slavernijverleden recht doen door het in al zijn facetten te belichten. Het verhaal, dat vroeger nogal eens eenzijdig werd doorgegeven, vraagt om verbreding en verdieping én een link met de actualiteit. 

In deze lezing brengt Maria dat deel van onze geschiedenis voor het voetlicht, zodat jij inzicht krijgt in het hele verhaal. Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van Maria haar persoonlijke geschidenis. Ze draagt ook alle kleurenin zich, zogezegd de kleuren van ons slavernijverleden. 

Stichting Stil Verleden informeert een algemeen publiek over het Nederlandse aandeel en betrokkenheid in de slavernij overal ter wereld en wil mensen kritisch laten kijken naar de Nederlandse geschiedenis en de huidige samenleving.