Luca Warmer

Muziek

Luca Warmer

Oh my jazz

Let’s s(w)ing! Stemkunstenaar Luca Warmer brengt een ode aan de grote jazz zangeressen. Ze neemt je mee op een reis door de levens van grootheden, zoals Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Carmen McRae en Nina Simone. 

Aanschuiftafel
Kom je alleen naar deze voorstelling of heb je zin om samen met jouw gezelschap nieuwe mensen te leren kennen? Dan kun je gezellig aanschuiven bij de aanschuiftafel! Dankzij de inzet van vrijwilligers i.s.m. Surplus is er bij de aanschuiftafel voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de pauze iemand om een praatje mee te maken. Schuif jij aan?

di 17 december
15:00 De LizZ

Prijs: € 20,50

Bestel nu

Wat is hun verhaal?

Met verfijnde jazzmelodieën, meeslepende blues en hemelse gospels vertelt Luca welke rol zij hebben gehad bij het tot stand brengen van jazzmuziek. Maar de voorstelling is meer dan alleen muziek. Luca rakelt verhalen op over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun stemmen hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Met stemkunst, gedichten en maatschappijkritische vragen komen we meer te weten wat er in 100 jaar jazz nu eigenlijk is gebeurd.

 

Luca Warmer: “Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van jazz. Zo te kunnen zingen als Mahalia Jackson, Aretha Franklin en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Ik heb mezelf afgevraagd: wie ben ik om dit verhaal als witte vrouw te vertellen? Muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender. Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt. De vrouwen uit de jazz zijn een onmisbare sleutel tot verbintenis.”

Onze aanbevelingen voor jou

Esther Apituley presenteert

Esther Apituley presenteert

Hoezo, Bach?! - met Noraly Beijer

do 27 maart om 15:00
Lees meer

Kies een taal