Geweest

Lezing Steven Pont

Steven Pont, voormalig leerkracht, nu ontwikkelingspsycholoog, mediator, gezinstherapeut en schrijven van diverse boeken over kinderen, zal tijdens de Week van de Opvoeding een lezing verzorgen bij Nieuwe Nobelaer. Het thema van de Week van de Opvoeding 2020 is Staan en opvallen

De toegang is gratis maar je dient wel vooraf kaarten te bestellen via onderstaande bestelbutton aangezien er een maximum aantal plaatsen beschikbaar is.

Deze lezing is uitverkocht.

2 x Nee = Ja!

Opgroeien is misschien vallen en op staan, maar opvoeden is óók vallen en opstaan... Op 8 oktober gaan we het met elkaar hebben over hoe we kinderen kunnen stimuleren om via vallen en opstaan samen met ons groot te worden. Waarin moeten we onze kinderen beschermen, maar waarin zeker niet? Wat staan we toe en waarom? Wanneer spreken we van overbescherming waardoor we kinderen niet meer durven te laten vallen, laat staan dat ze leren weer op te staan?

We gaan via klei, het nut van ballen in de sloot en het leven op onbewoonde eilanden naar de rol die ouders en andere opvoeders hebben in de manier waarop een kind over zichzelf nadenkt en steviger in de wereld kan staan. Ook onderzoeken we samen het mysterieuze zinnetje 2 x Nee = Ja! Je mag gedurende deze avond een actieve rol innemen en het verhaal van Steven op elk moment onderbreken voor een vraag (of een tegenargument…). Een actieve bijeenkomst dus!