Lezing Heemkundekring

Bibliotheek

Lezing Heemkundekring

Thema: Heerma de Voss, bekende industrieel en weldoener in de 19e eeuw

Op donderdagavond 7 maart organiseert de Heemkundekring een Heemavond in De Nobelaer met als thema “S.C.J. Heerma van Voss en alles wat met hem te maken heeft”. De spreker deze avond is Arie de Bruin.

Kaartjes zijn inclusief een consumptie.

do 7 maart
20:00 De Muze

Prijs: € 5,00

Bestel nu

Meer over de lezing

In 1998 begon Arie de Bruin als vrijwilliger met een zoektochtje naar informatie over het eerste vliegtuig in Nederland. Hij kwam terecht in Etten-Leur. Zijn speurwerk breidde zich al snel uit naar de organisator van die eerste vlucht en inmiddels doet hij 25 jaar onderzoek naar S.C.J. Heerma van Voss en alles wat met deze bijzondere man te maken heeft.

Van 1868 tot 1934 was Heerma van Voss een beroemd inwoner van Etten-Leur. Hij was een bevlogen voorman in de suikerindustrie en een bekende Nederlander. Bekende, maar veelal volstrekt onbekende feiten, gebeurtenissen en locaties zullen voorbijkomen. 

Meer over de spreker

Arie de Bruin is actief lid van Heemkundekring “Jan uten Houte” en ook betrokken bij diverse andere organisaties die zich bezighouden met historie. Hij is niet alleen onderzoeker, maar ook archivaris bij Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, publicist en presentator. 

Kies een taal