Geweest

Kasper van Kooten

Speeltijd

Kasper trappelt van ongeduld om dit programma te spelen. Voor het eerst kiest Van Kooten voor rauwe stand-up comedy.

Meer over de voorstelling

04-11-2019: Let op! Deze voorstelling is wegens agendatechnische redenen verplaatst van 14 december 2019 naar 23 januari 2020.

Kasper trappelt van ongeduld (de klok tikt!) om dit programma te spelen. Zijn tiende! Dit keer niet met fictieve personages, muzikanten of decors, maar slechts met barkruk en microfoon. Voor het eerst kiest Van Kooten voor rauwe stand-up comedy: de naakte waarheid. Hij zal vertellen over zijn missers, zijn geluk, zijn familie, zijn wereld, zijn geloof en zijn verslavingen. Kasper hoopt dit in anderhalf uur te redden, maar of dat genoeg speeltijd is...

 

Over Kasper
Kasper van Kooten maakte tot nu toe negen avondvullende programma’s; zes solo en drie met muzikanten. Van deze negen werden er maar liefst drie genomineerd voor de VSCD Cabaretprijzen. Van Kooten’s stijl wordt gekenmerkt als "verhalend", “fantasierijk" en “muzikaal”.

www.kaspervankooten.tv

Speeltijd, is er ooit genoeg?

De persoonlijke voorstelling van Kasper van Kooten

Door: Willeke, medewerker marketing & communicatie Nieuwe Nobelaer
Gezien: 24-11-2019, Cultureel Centrum Jan van Besouw, Goirle

Je zal het maar moeten doen, in de schaduw van je vader staan. Als je nazaat bent van een man die door heel Nederland geliefd is, Kees van Kooten (je weet wel, van Kooten en de Bie), en je jezelf ook wil begeven in de media- en theaterwereld moet je wel van goede huizen komen. Dat dit niet gemakkelijk was voor Kasper van Kooten, die je ongetwijfeld kent van de hitserie All Stars, jeugdserie Toscane of een van de vele andere optredens op televisie of in het theater, komt ook in de persoonlijke voorstelling Speeltijd  naar voren.

Als de voorstelling begint, ben ik nog ietwat terughoudend. Ook ik ben benieuwd wat Kasper van Kooten te bieden heeft na 4 jaar afwezigheid in het theater. Maar dan komt hij op, vol energie, ook al is de zaal in Goirle (op zondagmiddag) niet bepaald uitverkocht te noemen. Het thema in zijn voorstelling is er een die voor velen van ons herkenbaar is; leven in het NU is iets wat moeilijk is. Kasper slaagt erin om de interactie met het tamme publiek toch op gang te krijgen en vertelt over zijn levensloop, kindertijd, studententijd, huwelijk, gezinsleven én natuurlijk zijn vader. Daarbij zegt hij het niet, maar merk je aan alles dat het moeilijk is voor hem om op te boksen tegen zo’n grootheid.
Naast de rake anekdotes en typeringen die voor menigeen herkenbaar zijn, emotioneert Kasper ook met zijn prachtige poëtische intermezzo’s die iedereen aan het denken zetten.  
En hoe ze tongzoenen met een ‘vies’ woord in Etten-Leur noemen? Daar kom je waarschijnlijk wel achter op donderdag 23 januari bij Nieuwe Nobelaer.

Een aanrader! 

"Schitterende nieuwe liedjes en scherpe verwijzingen naar talloze figuren uit de Nederlandse media" De Volkskrant
"Pure magie op het podium"
Cabaret.nl