Jeroen van Veen
Geweest

Lichte muziek

Jeroen van Veen

Canto Ostinato

Ligconcert - Het bekendste modern-klassieke werk Canto Ostinato wordt uitgevoerd door Jeroen van Veen. Een uniek ligconcert in onze spiksplinternieuwe zaal.

Meer over de voorstelling

Simeon ten Holt schreef zijn Canto Ostinato voor toetsinstrumenten, waarbij de uitvoerder een grote mate van vrijheid heeft in de uitvoering van het werk. Deze bepaalt niet alleen wat en hoe het klinkt, maar ook hoe vaak patronen en secties herhaald worden. Hiermee is een flexibele compositie ontstaan, waarbij de lengte kan variëren van 60 tot 90 minuten. 

Neem je eigen (yoga)matje mee om op te liggen. Door te liggen ontstaat er een unieke beleving van dit bijzondere muziekstuk.

Over Jeroen van Veen
Van Veen was jarenlang bevriend met de componist die in 2012 overleed. Hij is groot pleitbezorger van de werken van Ten Holt in binnen- en buitenland.

Eerder ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs. De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Kies een taal