Jeroen Kant
Jeroen Kant
Geweest

Jeroen Kant

Water

Poppodium presenteert:

Geïnspireerd door zijn nieuwe leven en het leven om hem heen, maakte 'onze' Jeroen Kant zijn nieuwe album Water. Alles geschreven en opgenomen ver weg van de stad.

Meer over de voorstelling

Hij zei de huur van zijn woning op en knapte een oude lekkende roestbak van een boot op. In de Biesbosch schreef hij zijn nieuwe album Water. Geniet van een avond heerlijke Nederlandstalige liedjes!

Jeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rocktraditie.

Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland, speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañan, Into The Great Wide Open en Theaterfestival Boulevard.